AnvelopeȘtiri

Goodyear a lansat noile generații de anvelope pentru camion KMax GEN-2 și Fuelmax GEN-2

Goodyear completează oferta dedicată flotelor cu noua generație a anvelopelor pentru camion KMax GEN-2 și Fuelmax GEN-2.

Noile generații de anvelope pentru camion KMax GEN-2 și Fuelmax GEN-2 vin în completarea Goodyear Total Mobility, o propunere personalizată pentru flote, care cuprinde o gamă unică de produse și soluții inovatoare.

Goodyear a lansat noile generații de anvelope pentru camion KMax GEN-2 și Fuelmax GEN-2

Destinate camioanelor care efectuează transport pe distanțe medii și lungi, noile anvelopele pentru camion KMax GEN-2 și Fuelmax GEN-2sunt caracterizate de un kilometraj ridicat, tracțiune îmbunătățită de-a lungul întregii vieți în orice condiții de vreme, capacitatea de a face față variațiilor de sarcină, respectiv o eficiență îmbunătățită a consumului de combustibil.

“Gamele KMax și Fuelmax au fost lansate inițial în 2013 pentru scăderea costurilor operaționale ale flotelor. Noile generații de anvelope pentru camion KMax GEN-2 și Fuelmax GEN-2 oferă și mai multe beneficii, în termeni de eficientizare a consumului de combustibil, conectivitate și kilometraj îmbunătățit în orice condiții de vreme”spune David Anckaert, Vice Președintele Goodyear Commercial Tires Europa.

Anvelopele Goodyear KMaxGEN-2 pentru direcție și tracțiune asigură kilometraj excelent, permițând flotelor care circuilă predominant pe distanțe regionale, să optimizeze durata de viață a anvelopei și să întâmpine posibilele condiții nefavorabile ale drumului.

Per total, beneficiile gamei KMax D GEN-2 sunt mai bune cu 25% în orice condiții de vreme, cu 15% rezistență mai ridicată la defecțiuni și oferă o eficientizare a consumului de combustibil cu 5% mai mare, păstrând, totodată, performanța kilometrajului primei generații KMax.

Goodyear a lansat noile generații de anvelope pentru camion KMax GEN-2 și Fuelmax GEN-2

Goodyear Fulemax GEN-2 de direcție și tracțiune permit eficientizarea consumului de combustibil și aduc îmbunătățiri la nivelul kilometrajului, tracțiunii și reducerii emisiilor de zgomot, pentru flotele ce activează inter-regional și pe distanțe lungi.

Acestea asigură îmbunătățirea kilometrajului cu 10%, capacitatea de a opera în orice condiții de vreme și scăderea zgomotului la rulare cu 30%, păstrând, totodată, același nivel crescut al eficientizării consumului de combustibil, ca și modelul precedent FUELMAX.

Conectivitate optimizată prin RFID
Noile anvelope Goodyear Kmax GEN-2 și Fuelmax GEN-2 includ identificarea prin frecvențe radio (RFID).

Sistemul RFID este amplasat în interiorul anvelopei pentru a permite simpla identificare și conexiune la sistemul de management și urmărire al acesteia. Un beneficiu în plus al acestui sistem este prevenția anti-furt, întrucât aceste anvelope pot fi ușor urmărite și localizate.

3PMSF și emisii CO2 mai mici
Din punctul de vedere al reglementărilor, toate anvelopele noi se supun legislației anvelopelor de iarnă, fiind marcate cu simbolul ”muntelui cu trei piscuri și fulg de nea” (3PMSF).

Goodyear a lansat noile generații de anvelope pentru camion KMax GEN-2 și Fuelmax GEN-2

Datorită rezistenței foarte scăzută la rulare, noile game KMax GEN-2 și FUELMAX GEN-2 contribuie, de asemenea, la reducerea emisiilor de CO2 ale camioanelor și îndeplinesc condițiile legale riguroase privind emisiile de CO2 ce urmează să fie implementate.

Caracteristici și beneficii KMax GEN-2
Anvelopele KMax S GEN-2 folosesc tehnologia IntelliMax Rib cu lamele flexomatice, pentru manevrare precisă și kilometraj ridicat. Alte beneficii includ distanțe mai scurte de frânare, kilometraj ridicat și rezistență scăzută la rulare, cu economie de combustibil, în orice condiții de vreme.

Goodyear a lansat noile generații de anvelope pentru camion KMax GEN-2 și Fuelmax GEN-2

Compușii chimici și polimerii din banda de rulare oferă rezistență scăzută la rulare și performanță optimizată, asigurând eficiența consumului de carburant și un kilometraj ridicat.

Conform tabelului UE de notare, anvelopele de tracțiune KMax S GEN-2 au primit calificativul B sau C pentru eficiența consumului de carburant, în funcție de dimensiune și B pentru aderență pe suprafețe umede și o singură undă pentru nivelul de zgomot exterior.

Anvelopa de direcție KMax D GEN-2 are o compoziție duală a benzii de rulare, dezvoltată pentru randament kilometric optimizat. Aceasta combină două straturi ale unor compuși speciali de cauciuc – compusul de deasupra oferă o rezistență la abraziune ridicată, iar celălalt compus oferă rezistență scăzută la rulare și eficiența consumului de carburant.

Designul direcțional al benzii de rulare prezintă umeri cu lamele și caneluri largi, pentru creșterea tracțiunii și pentru a mări durata de viață a anvelopei. Chiar și la un nivel de uzură de 75%, noua generație de anvelope KMax D GEN-2 va avea un potențial de tracțiune semnificativ mai mare decât modelul precedent KMax D.

Conform tabelului UE de notare, anvelopele de direcție KMax D GEN-2 au primit calificativulC sau D pentru eficiența consumului de carburant și B sau C pentru aderență pe suprafețe umede, în funcție de dimensiune și o singură undă pentru nivelul de zgomot exterior.

Gama Goodyear KMAX GEN-2 cuprinde 9 dimensiuni de tracțiune KMAX S GEN-2 și 7 dimensiuni de direcție KMAX D GEN-2.

Caracteristici și beneficii Fuelmax GEN-2
Anvelopa de tracțiune Fuelmax S GEN-2 este dezvoltată pentru kilometraj optim și tracțiune îmbunătățită.

Tehnologia folosită pentru banda de rulare Goodyear IntelliMax Rib cu lamele flexomatice pentru manevrare precisă și kilometraj ridicat, distanțe mai scurte de frânare și economie de combustibil, datorită rezistenței scăzute la rulare, în orice condiții de vreme.

Goodyear a lansat noile generații de anvelope pentru camion KMax GEN-2 și Fuelmax GEN-2

Alte beneficii: kilometraj îmbunătățit pentru facilitarea transportului volumelor mari, frânare mai bună pe suprafețe umede, tracțiune mai bună pe suprafețe alunecoase, chiar și atunci când anvelopa este 75% uzată. Compusul benzii de rulare este creat pentru economie de combustibil și rezistență ridicată la abraziune.

Conform tabelului UE de notare, anvelopele de tracțiune Fuelmax S GEN-2 au primit calificativul B pentru eficiența consumului de carburant, B sau C pentru aderență pe suprafețe umede, în funcție de dimensiune și o singură undă pentru nivelul de zgomot exterior, în funcție de dimensiune.

Anvelopele de direcție Fuelmax D GEN-2 au mai multe caneluri adânci, care asigură tracțiune pe o perioadă mai lungă de timp în orice condiții de vreme, performanță de frânare mai bună pe suprafețe umede și îndeplinesc cerințele simbolului ”muntelui cu trei piscuri și fulg de nea” (3PMSF).

Banda de rulare este construită cu tehnologia IntelliMax Groove, ce ajută la economia de combustibil, având caneluri în formă de picătură de  ploaie, ce întăresc suprafața benzii de rulare când anvelopa este în funcțiune. Canelurile mai largi ale umărului anvelopei măresc tracțiunea și extind durata de viață. Noul design al benzii de rulare rămâne complet vizibil chiar și atunci când anvelopa este 75% uzată.

Goodyear a lansat noile generații de anvelope pentru camion KMax GEN-2 și Fuelmax GEN-2

Conform tabelului Uniunii Europene de notare, anvelopele de tracțiune Fuelmax D GEN-2 au primit calificativul B pentru eficiența consumului de carburant, B sau C pentru aderență pe suprafețe umede, în funcție de dimensiune și o singură undă pentru nivelul de zgomot din exterior.

Goodyear Fuelmax GEN-2 cuprinde nouă dimensiuni de tracțiune Fuelmax S GEN-2 și șapte dimensiuni de direcție Fuelmax D GEN-2, având și alte dimensiuni în proces de dezvoltare.

KMax GEN-2 și Fuelmax GEN-2 regionale și de distanțe lungi fac parte din segmentul de produse Goodyear On-Road, care cuprinde și anvelopele premium Fuelmax Performance de tracțiune, direcționale și pentru remorcă, pentru operațiuni pe distanțe lungi.

Calificativele nu sunt încă disponibile pentru dimensiunile în proces de dezvoltare.

Din aceeași categorie...

Back to top button