AnvelopeDakar Rally

Goodyear a susținut echipa De Rooy să câștige Dakar 2023

Goodyear a susținut echipa De Rooy IVECO să câștige Raliul Dakar 2023 cu anvelopele Goodyear OFFROAD și sistemul Tire Pressure Monitoring (TPMS).

După 16 zile de competiție în Arabia Saudită și aproape 9.000 km parcurși, pilotul Janus Van Kasteren de la echipa Boss Machinery Team De Rooy IVECO s-a încoronat campion al ediției din 2023, terminând cu peste o oră și 14 minute mai rapid decât cel mai apropiat rival. Coechipierii Martin și Mitchel Van Den Brink au terminat pe locurile 3 și 4 în alte camioane ale echipei De Rooy.

Goodyear a susținut echipa De Rooy să câștige Dakar 2023

Deși traseul cu stânci, nisip și noroi din Dakar 2023, pe lângă urcările și coborările extreme, sunt departe de provocările zilnice ale operatorilor de transport din Europa, Goodyear folosește aceeași abordare în cel mai dur eveniment din motorsport. Și asta deoarece anvelopele au nevoie de un design care să îndeplinescă anumite condiții pentru a obține maximul de eficiență, fiabilitate și performanță.

Pentru a pregăti ediția din acest an, inginerii Goodyear au lucrat alături de Team De Rooy în testele din Maroc, din urmă cu 3 luni. Testele au inclus o versiune simulată a Dakar, în deșertul Sahara, pentru a evalua anvelopele Goodyear OFFROAD, care au un compus dedicat, benzi de rulare adânci antiderapante și rezistență îmbunătățită la tăieturi.

VEZI ȘI: Janus van Kasteren a câștigat întrecerea camioanelor la Dakar 2023

În cele cinci zile din Maroc a fost testat și un nou sistem Tire Pressure Monitoring. Un senzor plasat în anvelopă alertează șoferul de anormalitățile legate de presiune într-un ecran montat pe bordul camioanelor. Pe teren stâncos și suprafețele dure și deșert, un avertisment timpuriu privind temperatura și presiunea anvelopelor poate salva echipei timp prețios pentru remedierea situației.

Pe stradă, acceași tehnologie ca în Dakar

Pe drumurile din Europa, aceeași tehnologie ajută flotele să economisească timp și să crească eficiența și siguranța operațiunilor. De exemplu, tehnologia Goodyear TPMS simplifică procesul de verificare a stării de sănătate a anvelopelor, reducând numărul de ore pe care o flotă le alocă verificărilor de rutină. O avertizare de presiune insuficientă ar putea preveni, de asemenea, ca o anvelopă să cauzeze daune suplimentare sau să afecteze negativ consumul de combustibil.

”Felicitări echipei De Rooy pentru că a câștigat ceea ce este probabil una dintre cele mai grele provocări din sportul cu motor. Am sprijinit echipa cu anvelope și soluții de management al anvelopelor de mai multe ori înainte, dar în acest an suntem deosebit de mândri să introducem TPMS în cele patru camioane de curse. Combinarea anvelopelor noastre fiabile cu soluțiile de gestionare a anvelopelor a adus din nou rezultate de top”, a declarat Maciej Szymański, director de marketing pentru Europa al Goodyear.

”Încă o dată, anvelopele Goodyear OFFROAD ne-au sprijinit în obținerea celor mai bune rezultate posibile în condiții extrem de dificile și imprevizibile. Sistemului TPMS instalat de Goodyear ne-a ajutat să ne adaptăm strategia la condițiile de drum și performanța anvelopelor. De asemenea, am putut să reacționăm în timp real la orice provocări care puteau duce la un timp de imobilizare prelungit”, a spus și Gerard De Rooy, proprietarul echipei De Rooy.

Din aceeași categorie...

Back to top button