AnvelopeTop News

Goodyear a prezentat o anvelopă de camion cu 63% materiale sustenabile

Goodyear a prezentat o anvelopă de camion produsă cu 63% materiale sustenabile, demonstrând atenția pe care o acordă soluțiilor de mobilitate care ajută clienții să își atingă obiectivele de sustenabilitate.

La IAA 2022, nu doar producătorii de camioane, autoutilitare sau semiremorci au prezentat soluții durabile, ci și unii producătorii de anvelope. Unul dintre aceștia este Goodyear, care a expus în cadrul standului său o anvelopă demonstrativă de camion, produsă în proporție de 63% din materiale durabile.

Goodyear a prezentat o anvelopă de camion cu 63% materiale sustenabile

Anvelopa are 15 materiale sustenabile care au fost folosite pentru 20 de componente și este etichetată „A” în ceea ce privește eficiența consumului de combustibil, ceea ce înseamnă că poate oferi aceeași economie de combustibil ca și cele mai eficiente anvelope pentru camion Goodyear oferite în prezent.

Aceasta include patru tipuri diferite de negru de fum care au fost fabricate folosind ulei pe bază de plante, ulei de piroliză de anvelope scoase din uz, captarea și conversia dioxidului de carbon și un proces de piroliză a metanului cu emisii reduse de carbon pentru întărirea compoziției și pentru a prelungi durata de viață a benzii de rulare.

VEZI ȘI: Reșaparea și recanelarea prelungesc viaţă anvelopelor de camion

Pentru a spori credibilitatea sustenabilă a anvelopei, uleiurile pe bază de petrol au fost înlocuite cu uleiuri din semințe de rapiță. Acest lucru ajută la flexibilitatea compusului de cauciuc al anvelopei atunci când este supus unor schimbări de temperatură variabile.

În plus, silicea produsă din cenușă de coji de orez – un produs secundar al procesării orezului – ajută la îmbunătățirea nivelului de aderență, reducând în același timp consumul de combustibil. De asemenea, poliesterul obținut din deșeuri de plastic a fost transformat în substanțe chimice de bază și reformat în poliester de calitate tehnică pentru a fi utilizat în corzile anvelopei, pentru a permite reșaparea.

Prietenoasă cu mediul și conectată

Goodyear afirmă că, în viitor, anvelopa demonstrativă ar putea fi conectată pentru a monitoriza o varietate de parametri de sănătate a acesteia. Acest lucru are potențialul de a reduce risipa și de a crește eficiența prin menținerea presiunii și a stării ideale a anvelopei. Monitorizarea stării de sănătate a anvelopei este un factor important pentru a determina dacă sau când o anvelopă poate fi reînnoită, contribuind astfel potențial la circularitate și la creșterea eficienței.

În plus, o anvelopă fabricată din materiale sustenabile și conectată are potențialul de a afecta pozitiv circularitatea și impactul climatic. Goodyear Total Mobility este o ofertă end-to-end pentru flote, care reunește întreaga sa gamă de anvelope premium pentru camioane comerciale, suita sa de soluții de monitorizare și analiză predictivă bazate pe date și peste 2.000 de puncte de service în întreaga Europă.

Din aceeași categorie...

Back to top button