AnvelopeInfoTechSportȘtiriTruck Racing

Goodyear continua ca partener in Campionatului European de Curse de Camione

Goodyear continua sa sprijine Campionatul European de Curse de Camion FIA, ca unic furnizor de anvelope la toate cele 10 etape din sezonul 2015. Cand steagul caroiat a cazut pe 24 aprilie pe cirucuitul de la Valencia din Spania, acesta a marcat si cel de-al 11-lea an in care Goodyear este furnizor de anvelope de curse pentru aceasta incitanta competitie.

Anvelopele de curse de camion de la Goodyear in dimensiunea 315/70R22.5 sunt din nou singurele anvelope aprobate de corpul de conducere al Campionatului European de Curse de Camion, Federatia Internationala de Automobilism (FIA). Anvelopele pentru cursele de camion de la Goodyear ce vor fi furnizate pentru aceasta competitie au fost special proiectate, dezvoltate si construite pentru a oferi cea mai buna performanta posibila unui camion de curse de 5,4 tone, care concureaza cu o viteza de pana la 160 km/h. Furnizarea si suportul tehnic pentru aceste anvelope va fi asigurat de Truck Race Organisation (TRO), la fiecare etapa a Campionatului European de Curse de Camion FIA.

Goodyear continua ca partener in Campionatului European de Curse de Camione

Suntem incantati sa fim furnizorii Campionatului European de Curse de Camion pentru al 11-lea an consecutiv. Angajarea noastra in aceasta cursa exceptionala ne da posibilitatea de a demonstra calitatea anvelopelor noastre de camion in general, mai ales ca anvelopele noastre de camion destinate curselor sunt construite folosind o baza a carcasei similara cu cea a anvelopelor noastre obisnuite. Este o platforma extraodinara pentru noi sa aratam puterea inovativa pe care o avem prin dezvoltarea unor anvelope de camion ce pot opera in conditii de cursa extrem de provocatoare, a spus Benjamin Willot, Director Marketing Anvelope Comerciale la Goodyear Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Anvelopele de camion de curse si etichetarea
Omologarea ECE este o cerinta obligatorie pentru orice anvelopa de camion de curse, dar anvelopele de curse sunt una din exceptiile de la regula schemei de etichetare europene. Totusi, dar anvelopele de camion de curse de la Goodyear in dimensiunea 315/70R22.5 au o rezistenta la rulare egala cu o eficienta a consumului de carburant cu rating ‘B’ conform etichetei europene si o aderenta pe carosabil umed echivalent cu ratingul ‘A’, o aderenta pe care putine anvelope de camion obisnuite o pot atinge.

Anvelopele de camion pentru curse de la Goodyear fac exceptie de la eticheta UE pentru anvelope. Teoretic, ratingurile de la eticheta UE pentru anvelope au la baza masuratori pentru aderenta pe carosabil umed si rezitenta la rulare efectuate la Centrul pentru Inovare al Goodyear din Luxemburg pe anvelope de curse in dimensiunea 315/70R22.5.

Calendarul competitional 2015 al Campionatului European de Curse de Camion FIA:

24-26 aprilie – Valencia – Spania
16-17 mai – Red Bull Ring – Austria
23-24 mai – Misano, Italia
20-21 iunie – Nogaro – Franta
26-28 iunie – Nürburgring – Germania
28-30 august – Most – Republica Ceha
5-6 septembrie – Hungaroring – Ungaria
19-20 septembrie – Zolder – Belgia
2-4 octombrie – Jarama – Spania
9-11octombrie – Le Mans – Franta

Din aceeași categorie...

Back to top button