Anvelope

Goodyear Drive-Over-Reader: inspecții ale anvelopelor mai rapide cu 90%

Operatorul elvețian de transport public TPF folosește sistemul Goodyear Drive-Over-Reader pentru reducerea timpului de inspectare a anvelopelor din flotă.

Toată lumea se așteaptă ca serviciile de transport public să fie punctuale. Elvețienii sunt și mai pretențioși, adăugând curățenia, condusul impecabil și siguranța printre cerințele pentru călătoriile zilnice cu TPF.

Goodyear Drive-Over-Reader: inspecții ale anvelopelor mai rapide cu 90%

”Pasagerii noștri nu se mulțumesc decât cu perfecțiunea. În fiecare zi, în fiecare anotimp, deși autobuzele noastre circulă la altitudini între 450 și 1.500 de metri. Aceasta este Elveția”, spune Hervé Cotting, director tehnic al TPF.

”Avem numeroase tipuri de anvelope pentru cele 55 de autobuze urbane și 170 de autobuze regionale ale noastre. Și toate trebuie să funcționeze perfect. De aceea am optat pentru sistemul Goodyear Drive-Over-Reader (DOR)”, explică Hervé Cotting.

VEZI ȘI: Elveția este interestă de alinierea legislației naționale la Pachetul de Mobilitate

Fiecare autobuz care se întoarce la depoul TPF din Givisiez trece peste DOR, care scanează automat presiunea și adâncimea căii de rulare pentru fiecare anvelopă. Datele sunt trimise instant către birouri, unde se poate vedea imediat ce anvelopă are nevoie de servisare.

Este o metodă sigură și rapidă de verificare a anvelopelor, iar riscurile de pană sunt reduse aproape la zero. ”În plus, sistemul le face viața ușoară mecanicilor noștri, care nu mai trebuie să verifice fiecare roată în parte. DOR economisește timp și bani pentru compania noastră. Consumul este optimizat, iar călătoriile cât se poate de sigure”, a concluzionat oficialul TPF.

Goodyear Drive-Over-Reader: inspecții ale anvelopelor mai rapide cu 90%

Din aceeași categorie...

Back to top button