Top NewsTruck Racing

Victorii pentru Kiss, Hahn și Albacete în prima etapă Goodyear FIA ETRC de la Misano

Campionul în exercițiu, Norbert Kiss, de două ori, Jochen Hahn și Antonio Albacete și-au adjudecat primele victorii din noul sezon Goodyear FIA ETRC pe circuitul Misano.

Sezonul 2023 al Goodyear FIA ETRC a debutat în weekendul care tocmai a trecut pe circuitul de la Misano, sub amenințarea ploilor abundente care au afectat regiunea Emilia Romagna. Însă, chiar dacă norii gri au plutit deasupra circuitului, grila a fost pregătită pentru prima cursă a unui sezon cel puțin interesant.

Victorii pentru Kiss, Hahn și Albacete în prima etapă Goodyear FIA ETRC de la Misano

Continuându-și performanța din calificări din sezonul trecut, Norbert Kiss a obținut primul pole position din acest sezon. Pe o pistă care se usca, maghiarul a reușit să mențină ritmul camionului său și a stabilit un timp de 2:03.732, obținând pole position cu un avans de 1,2 secunde.

Goodyear FIA ETRC 2023 – Misano: Calificările

În calificări, grila de start a fost mixtă, deoarece, în condițiile în care pista s-a uscat, evoluția piloților a fost ridicată. După ce a crezut că este în siguranță, Sacha Lenz a intrat la boxe cu cinci minute înainte de start, putând doar să privească cum piloții clasei Chrome au continuat să parcurgă tururi și să-și îmbunătățească timpii, retrogradându-l din Super Pole. Acesta a plecat de pe locul 11 pe prima grilă a anului, în fața noilor veniți pe grilă John Newell și Clemens Hecker.

Steffen Faas a fost în zona de pericol, dar, folosindu-se de faptul că a rămas pe pistă până la steagul cu carouri, a ajuns în fruntea calificărilor cu un timp de 2:08.726.

Norbert Kiss - Goodyear FIA ETRC 2023 - Misano

În Super Pole s-a revenit puțin la status quo, toți ochii fiind ațintiți asupra lui Kiss și Hahn, care se luptau pentru primele două poziții. Kiss a dominat, dar Hahn a pus presiune la mijlocul sesiunii, ajungând la trei zecimi de timpul lui Kiss înainte ca maghiarul să-și îmbunătățească din nou timpul.

Steffi Halm a ocupat locul trei pe grilă în fața veteranului Antonio Albacete și a lui André Kursim. José Eduardo Rodrigues a ocupat locul șase și a obținut primul său pole position în Cupa Promoter’s Cup, conducând calificările pentru Super Pole de la clasa Chrome. Faas și Mark Taylor au completat primele trei locuri din Promoter’s Cup.

Johnathan André și Luis Recuenco au completat topul primilor zece și i-au avut în spatele lor pe Lenz, Newell și Hecker.

Goodyear FIA ETRC 2023 – Misano: Victorie în prima cursă pentru Jochen Hahn

Un început de sezon haotic l-a adus pe Jochen Hahn pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. El i-a devansat pe Antonio Albacete și André Kursim la linia de sosire într-o cursă liniștită pentru german, după ce Norbert Kiss s-a retras din cauza unei probleme mecanice.

În fruntea plutonului, Kiss părea să se desprindă de pluton într-o manieră tipică. Dar totul s-a oprit în turul al doilea, când maghiarul a început să piardă viteză. O defecțiune mecanică l-a făcut pe cvadruplul campion să se oprească în virajul 1, fără a mai putea continua.

Kiss nu a fost însă primul abandon, Mark Taylor oprindu-se și el pe pistă în primul tur.

Cu Kiss în afara luptei, Hahn a început să își construiască un avans confortabil pe care nimeni nu l-a mai putut reduce. Steffi Halm a moștenit locul doi, dar s-a afla sub o mare presiune din partea lui Antonio Albacete, clasat pe locul patru, care se lupta din greu pentru al doilea loc pe podium. Acesta a reușit să o depășească pe Halm, trecând pe interior în primul viraj pentru a revendica poziția pe care avea să termine cursa.

Victorii pentru Kiss, Hahn și Albacete în prima etapă Goodyear FIA ETRC de la Misano

Halm s-a așezat pe locul trei, rezistând avansurilor lui Kursim și părea pregătită să ocupe ultima poziție pe podium, dar cu trei tururi înainte de final s-a produs un dezastru. O pană suspectă a scos-o pe Halm din cursă. Kursim a urcat pe ultima treaptă a podiumului în fața câștigătorului Cupei Promoter’s, José Eduardo Rodrigues, și a lui Sacha Lenz, aflat în recuperare, pentru a completa top cinci.

Cu trei camioane retrase, întregul pluton a terminat în primele zece locuri. Steffen Faas l-a devansat pe Jonathan André pentru a completa podiumul Cupei Promoter’s Cup, al șaselea, respectiv al șaptelea, după o luptă strânsă cu Rodrigues pentru poziția de lider. John Newell, Clemens Hecker și Luis Recuenco au completat ordinea de sosire.

Goodyear FIA ETRC 2023 – Misano: Două victorii pentru Norbert Kiss

Norbert Kiss a plecat de pe ultima poziție a grilei de start și a obținut victoria în cursa a doua. După abandonul din prima cursă, pilotul de la Révész Racing a fost neobișnuit de bine plasat în partea din spate a grilei de start pentru cel de-al doilea eveniment al weekend-ului. A fost nevoie de doar trei tururi pentru ca rapidul Kiss să urce în primele cinci locuri, punând presiune pe piloții Promoter’s Cup pentru a ajunge pe podiumul general.

John Newell s-a menținut bine în frunte la începutul cursei, dar Sascha Lenz a avut misiunea de a se recupera după prima cursă și, pornind de pe grila inversă al treilea, a avut o misiune ușoară cu debutantul Newell pentru a prelua conducerea.

În turul patru, a fost un clasic Lenz versus Kiss pentru conducerea cursei. Lenz s-a apărat din greu, folosindu-se de pista umedă în avantajul său, dar în cele din urmă Kiss a fost prea mult pentru el pentru a-l putea ține în frâu.

Victorii pentru Kiss, Hahn și Albacete în prima etapă Goodyear FIA ETRC de la Misano

După emoțiile din primele cinci tururi, Kiss a condus confortabil pentru a obține prima sa victorie din acest sezon, cu Lenz la aproape 17 secunde în urmă.

În bătălia pentru locul trei, atât Jochen Hahn, cât și Antonio Albacete au suferit unele daune cosmetice la camioanele lor, în timp ce au luptat de pe locurile șapte, respectiv opt. Rezultatul a venit ca o decizie pe linie: în ultimul tur, după ce l-a urmărit Hahn timp de trei tururi, Albacete a încercat să facă o depășire pe partea interioară a virajului 15. Cele două camioane au fost roată la roată, dar Hahn a reușit cu greu să se agațe de ultima treaptă a podiumului, trecând linia de sosire cu 0,4 secunde în fața lui Albacete.

Steffen Faas, câștigătorul cursei din Promotor’s Cup, era pregătit să ocupe locul trei pe podiumul general până în ultimele trei tururi, când Hahn și Albacete, care atacau, i-au recuperat avansul.

VEZI ȘI: Lista completă a piloților din sezonul 2023 al Goodyear FIA ETRC

André Kursim a terminat al șaselea, după ce a suferit câteva avarii în contactul cu Hahn și Albacete, dar a reușit să se agațe de plutonul fruntaș pentru a pierde doar câteva locuri. Newell a început să coboare în clasament pe măsură ce piloții Titian au progresat în pluton, dar a rezistat bine pentru a ocupa locul doi în Promoter’s Cup, al șaptelea la general.

José Eduardo Rodrigues a obținut al doilea podium al zilei în Promoter’s Cup, completând topul general al primilor zece clasați, alături de Johnathan André și Mark Taylor.

Luis Recuenco și Clemens Hecker au completat ordinea finală, deoarece Steffi Halm nu a putut lua startul. Avariile din prima cursă au făcut ca echipa Schwabentruck să fie nevoită să îi înlocuiască cutia de viteze și, cu doar câteva ore între cele două curse, nu a fost suficient timp pentru a termina reparația.

A treia cursă din weekend a fost una de rezistență între Kiss și Sascha Lenz, ocupantul locului al doilea, în primul viraj, iar Lenz a părut că a făcut suficient pentru a trece. Dar, pe măsură ce timpul a trecut, Kiss a fost în față și a păstrat conducerea până la steagul în carouri. Podiumul a arătat exact ca grila de start. Locul 1 a fost ocupat de Kiss, locul 2 de Lenz, iar locul 3.a fost ocupat de Jochen Hahn.

Goodyear FIA ETRC 2023 – Misano: Victorie pentru veteranul Albacete

Cursa a patra a oferit un nou câștigător pentru Goodyear FIA ETRC 2023, Antonio Albacete obținând prima sa victorie din acest sezon. Se părea că José Eduardo Rodrigues va obține prima sa victorie la general, deoarece a condus cea mai mare parte a cursei, apărându-se de Steffen Faas, care s-au alăturat amândoi lui Albacete pentru ultimul podium general al weekend-ului.

Rodrigues și-a păstrat poziția de la linia de start și, chiar dacă Faas era chiar în spatele său, a gestionat bine presiunea pentru a-și menține poziția pentru jumătate din cursă. Albacete a fost cel care a luat decizia de a progresa, ceea ce a făcut ca cei doi piloți din Promoter’s Cup să fie depășiți. Rodrigues a rămas alături de Albacete până la steagul cu carouri.

Bătălia pentru locul patru a ocupat cea mai mare parte a celei de-a doua jumătăți a cursei, Jochen Hahn și Norbert Kiss încercând să avanseze în pluton.

Kiss a fost ținut la distanță de Hahn după ce l-a depășit pe Lenz în primul tur, dar cei doi s-au luptat să treacă în fața lui Clemens Hecker și John Newell, oferindu-i lui Albacete șansa de a-și mări avansul pentru a fi de neatins.

Victorie pentru veteranul Albacete

Când au trecut de piloții Chrome, s-au trezit într-o luptă cu Steffi Halm pentru a încerca să ocupe poziția a patra. Hahn a reușit să treacă pe pistă, dar Kiss nu a putut găsi diferența pentru a o retrograda pe Halm de pe locul cinci. Cu toate acestea, Halm a primit o penalizare de cinci secunde pentru depășirea vitezei și astfel a căzut în spatele lui Kiss și Newell în rezultatul final.

Luis Recuenco nu a luat startul în cursă după ce a suferit daune în a treia cursă din weekend. Spaniolul a lovit un marcaj cu partea inferioară a camionului său, provocându-i numeroase daune și forțându-l să se retragă din prima cursă de duminică. Avariile nu au putut fi reparate la timp pentru ca el să poată lua startul în ultima cursă a weekend-ului.

Din aceeași categorie...

Back to top button