Anvelope

Goodyear FUELMAX S cu tehnologia IntelliMax premiat cu Green Product

La cea de-a cincea ediție a premiilor Luxembourg Green Business Awards, care a avut loc la începutul lui mai 2015, Goodyear a fost premiat pentru anvelopa de camion FUELMAX S, dezvoltatã cu inovativa tehnologie IntelliMax Groove.

Evenimentul, la care a participat și Secretarul de Stat pentru Infrastructurã și Dezvoltare Sustenabilã din Luxemburg, Camille Gira, parte a întâlnirii la nivel înalt Luxembourg Green Business Summit, a reunit 500 de factori de decizie, CEO din diverse companii.

Goodyear a primit premiul Green Product Award 2015 pentru anvelopa de camion FUELMAX S dezvoltatã cu inovativa tehnologie IntelliMax Groove. Juriul a recunoscut IntelliMax Groove de la Goodyear ca aducând o schimbare majorã în industria anvelopelor, prin obținerea unui consum de carburant semnificativ mai scãzut, și implicit a unei utilizãri mai reduse a resurselor și a realizãrii unor economii de costuri pentru flote.

Goodyear FUELMAX S cu tehnologia IntelliMax premiat cu Green Product

„Suntem extrem de încântați de primirea premiului Green Product Award pentru tehnologia IntelliMax Groove, folositã la dezvoltarea anvelopelor FUELMAX S. Recunoașterea de cãtre juriu pune în luminã angajamentul nostru fațã de dezvoltarea de tehnologii inovative, de servicii dedicate pentru anvelope și de soluții ce vin sã reducã impactul asupra mediului înconjurãtor al transportului rutier și, în cele din urmã, fațã de sprijinirea flotelor în reducerea costurilor operaționale“, a spus Henk van Tuyl, Director Technology Commercial Tires la Goodyear Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

IntelliMax Groove Technology este o caracteristicã a anvelopei ce oferã eficiențã din punct de vedere al consumului de carburant, dezvoltatã pentru puntea de direcție, FUELMAX S de la Goodyear, care ajutã la optimizarea rezistenței la rulare. O tehnicã specialã de producție permite turnarea unui profil „ascuns“ în banda de rulare a anvelopei. În prima parte a vieții anvelopei, profilul inițial, care conține trei nervuri în banda de rulare, este expus pentru un nivel optimizat de per formanțã ce minimizeazã rezistența la rulare.

Pe mãsura ce uzura progreseazã la 50%, alte caneluri apar, astfel cã la jumãtatea vieții anvelopei sunt vizibile șase nervuri. La aproximativ 75% uzurã, patru nervuri rãmân sã asigure performanța aderenței pe carosabil umed pânã la sfârșitul vieții anvelopei.

Premiul Green Business Awards din Luxemburg recompenseazã cele mai bune practici și soluții de piațã, iar principalele criterii de evaluare sunt inovația, strategia, comportamentul, produsele și serviciile verzi. Goodyear a mai câștigat anterior premiul Luxembourg Green Product Award în 2014, pentru anvelopa Good year EfficientGrip Per formance, iar în 2012 pentru contribuția pe care gama de anvelope de camion Marathon a adus-o la scãderea consumului și a emisiilor de CO2. În 2013 Goodyear a primit distincția Green Innovation Award pentru Air Maintenance Technology (AMT), un sistem construit în interiorul anvelopei care menține presiunea în anvelopã fãrã o intervenție externã, iar în 2011 a primit aceastã distincție pentru anvelopa eco-friendly Goodyear EfficientGrip dezvoltatã pentru autoturisme.

Odatã cu obținerea celui mai recent premiu, Green Product Award 2015, acordat anvelopei FUELMAX S și tehnologiei pe baza cãreia este construitã, IntelliMax Groove, din 2011 pânã în prezent Goodyear a câștigat în fiecare an câte un premiu la Luxembourg Green Business Awards.

Din aceeași categorie...

Back to top button