AnvelopeTruck Racing

Goodyear lansează o nouă generație de anvelope de curse

Goodyear va continua să fie sponsorul principal al FIA European Truck Racing Championship în 2024, unde va furniza o nouă generație de anvelope de curse.

Lansat în 1985, FIA ETRC a ajuns la al 40-lea său sezon, dintre care 9 l-au avut pe Goodyear ca partener oficial și furnizor exclusiv de anvelope. În 2024, Goodyear va folosi în campionat anvelope cu un compus complet nou, proiectat pentru a oferi mai multă aderență, în special în condiții de asfalt ud, ridicând astfel nivelul de siguranță din cursele cu camioane.

În Goodyear FIA ETRC, regulamentul cere utilizarea unei singure anvelope în toate condițiile meteo întâlnite pe circuite. Noile anvelope de curse Goodyear extind spectrul de performanță, oferind o aderență mai bună pe astfalt ud și un plus de durabilitate.

Pneul a fost dezvoltat la Centrul de Inovație al Goodyear din Luxemburg și testat la propriul circuit, dar și pe circuitele Nürburgring, Most și Slovakia Ring. Inginerii s-au concentrat în special pe optimizarea suprafeței de contact, pentru a încuraja uzura uniformă și a optimiza performanța pe întreaga durată de viață a anvelopei.

VEZI ȘI: Cum se conduce un camion cu motor termic alimentat cu hidrogen

În acest an, calendarul propune 7 curse, desfășurate în Italia, Slovacia, Belgia, Germania, Cehia, Franța și Spania. Atenția va fi captată în special de Norbert Kiss, de 5 ori campion, care a dominat ultimele 3 sezoane. Sazonul 2024 va debuta în weekendul 25-26 mai, la Misano.

Goodyear va continua și în acest an eforturile sale privind reșaparea. După fiecare cursă, anvelopele de curse recent uzate vor fi reșapate și vândute companiilor de transport. Inițiativa ajută la reducerea deșeurilor generate de Goodyear FIA ETRC.

Din aceeași categorie...

Back to top button