LogisticaȘtiri

Google vrea să revoluționeze piața livrărilor expres

Nu mai este niciun secret că Google încearcă să găsească o “aplicație ucigașă” cam pentru orice, iar brevetul Autonomos Delivery Platform nu face decât să confirme acest lucru.

Cel mai cunoscut motor de căutare din lume vrea să revoluționeze piața de curierat expres prin introducerea pe piață a unui vehicul comercial ușor autonom care să livreze produsele achiziționate prin e-commerce. În aceste condiții, tipul care face livrări pe bicicletă are toate motivele să fie îngrijorat.

În așteptare primelor drone Amazon Prime Air și Google Wing Project care să livreze pachetele pe acoperișul caselor, logistica livrărilor rutiere intră într-o noua eră. Oficiul de Brevete și Mărci a Statelor Unite ale Americii a acordat recent companiei Google un brevet pentru transport auto autonom pentru livrări în zonele urbane.

Google vrea să revoluționeze piața livrărilor expres

Brevetul Autonomos Delivery Platform constă într-un sistem complet automatizat de management al livrării. Un camion, programat și echipat cu celule de siguranță care conțin comenzile, va fi capabil să ajungă la locul de livrare într-un mod autonom, fără șofer. Odată ajuns la destinatar, acesta va putea deschide celula doar după introducerea unui cod de siguranță pe o tastatură externă, cu ajutorul cardului bancar sau prin intermediul unui smartphone cu NFC.

VEZI ȘI: Caterpillar renunță la producția de camioane profesionale

În comparație cu utilizarea dronelor, vehiculele rutiere oferă o creștere a capacității de transport și nu sunt supuse regulilor stricte care reglementează traficul aerian. Vehiculele sunt testate și cu șofer. Fie vorba între noi, Google are mult de muncă pentru a face acest “killer” de curieri, mai ales la partea cu respectarea regulilor de circulație. Până atunci, noi să fim sănătoși!

Cei interesați de proiectul Autonomos Delivery Platform depus de Google îl pot descărca de AICI

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button