EconomicȘtiri

Grevele din Franța au închis sute de stații de alimentare

Conform bbc.com, sute de stații de alimentare cu carburant din Franța au fost închise după ce sindicaliștii au blocat accesul în cisternelor în rafinării.

Protestele din Franța împotriva legii El Khomri tind să arunce țara în haos. Guvernului francez a anunțat prin reprezentanții săi că aproximativ una din 20 de stații de alimentare cu carburant au rămas fără niciun tip de combustibil iar alte câteva sute duc lipsă de anumite produse petroliere după ce muncitorii au blocat de duminică rafinăriile și depozitele în semn de protest față de controversata reformă a muncii.

Pe de altă parte, prim ministrul Manuel Valls, liniștește populația Franței declarând că țara are suficiente rezerve pentru a trece cu bine peste această perioadă de blocaje.

Grevele din Franța au închis sute de stații de alimentare

Din totalul de 12.000 de stații de alimentare cu carburant din Franța, 820 au rămas complet fără combustibil de duminică și alte 800 nu aveau cel puțin un tip de combustibil, a declarat ministrul transporturilor, Alain Vidalies.

[pullquote align=”full” cite=”Manuel Valls, prim ministru Franța” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Avem situația sub control. Cred că unele rafinării și depozite care au fost blocate sunt în prezent deblocate sau se vor debloca.[/pullquote]

Protestatarii au blocat livrările de la cel puțin jumătate din cele opt rafinării din Franța ca răspuns la proiectul noii legi a muncii, care, printre altele, permite angajatorilor să angajeze sau concedieze personal mult mai ușor. Guvernul a împins proiectul de lege a muncii, pe 10 mai, fără un vot parlamentar.

VEZI ȘI: FM Logistic a extins depozitul din Petreşti

O grevă prelungită la rafinăriile franceze în 2010, similară cu cea de acum, a dus la o saturare de țiței în Europa și a provocat mii de stații de alimentare să rămână fără combustibil.

https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button