AvanpremierăMagazinȘtiri

Grifonul care mi-a rupt inima

Cand am spus ca pasiunea iti schimba viata, nu eram foarte convins, insa pe parcursul anilor am realizat ca aveam mare dreptate. Astazi am onoarea de a va prezenta ultima creatie in casa Galiani, o Scania R 730 de culoare neagra marca „Atelier”, care impreuna cu ItalScandia, cu sediul la Trento, prezinta pe piata italieneasca variantele de lux, numai comanda speciala.

Negrul, o culoare speciala, o culoare care nu prinde la toate marcile, insa R-ului 730 ii vine ca o manusa, si in combinatie cu rosul, in interior totul devine un concert de muzica clasica, as paragona cu „Primavara ” de Vivaldi sau cu ” Dunarea Albastra ” de Strauss… am stat mult timp privind acest camion, nu am cuvinte in al descrie. Inox peste tot,de la grila centrala pana la conturul farurilor si al proiectoarelor de ceata,un suport de numar discret….din acelasi material, apoi cei doi grifoni plasati in deflectoarele de aer, plus parasolarul extralarge cu leduri si spoturi circulare ,iti da impresia unei jucarii… nu iti poti imagina ca aceasta ” bestie” urmeaza sa intre in ritmul trepidant al autostrazilor , iar luminile de semnalizare stil american face ca tabloul sa fie complet.

Grifonul care mi-a rupt inima

Spoilere laterale in aceeasi nuanta,negru lucios, ci insertii de inox, jantele sunt tot negre, iar podul de lucru, in spatele cabinei iti ia ochii… cam cat cantaresc aceste aplicatii? Pe usi sunt aplicate logo-ul Scania si grifonul in combinatie inox-culoarea rosie, plus numele firmei Galiani. La interior, totul devine fantezie imbinarea celor doua culori, rosu si negru este „bestiala”, in putine cazuri am vazut asa o reusita. In locul de piele, designerii au folosit un new-vinil, cu solzi , ca pielea unui anaconda, un material inovativ si moale la pipait ai o senzatie placuta, dar iti da si fiori in aceelasi timp… eu unul, nu iubesc serpi. Negrul lucios al plasticului si rosul panourilor transforma portierele in ceva nou, parca ai deschide un Ferrari nu un camion destinat sa munceasca in carierele Italiei , apoi regasim aceeasi senzatie pe masura ce descoperim restul.

[nggallery id=19]

Pedaliera discret imbracata in acelasi material, plus tunelul motorului, spatarele scaunelor si cotierele acestora, in combinatia de rosu si negru, fac un joc de reflexe si umbre superb in lumina soarelui de la Misano Adriatico. Televizorul cu tehnologie LCD, radio CB si sistemul stereo de calitate completeaza mobilierul din cabina, de altfel acestea sunt visul oricarui sofer iar daca mai si personalizezi scaunele cu numele persoanelor iubite te simti ca si acasa. In concluzie, acest camion este o bijuterie, voi fii incantat sa il intalnesc pe strada, il voi saluta cu respect… defect profesional, deoarece in fata unei „frumoase” intotdeauna se scoate palaria.

Va pupa nenea !

Text: vt880
Foto: vt880

Din aceeași categorie...

Back to top button