Companii de transportTop News

Gruber Logistics și-a extins flota din Lituania cu 10 camioane Volvo FH

Filiala din Lituania a grupului italian de servicii logistice Gruber Logistics și-a extins flota cu 10 camioane Volvo FH.

Potrivit lui Deividas Narbutaitis, șeful filialei din Lituania a Gruber Logistics, este pentru prima dată în istorie când filiala pe care o conduce alege Volvo Trucks ca furnizor de camioane. Mișcarea a fost determinată de dorința de a diversifica flota și de a satisface o listă lungă de caracteristici pentru camioane.

Gruber Logistics și-a extins flota din Lituania cu 10 camioane Volvo FH

Gruber Logistics transportă materiale de construcții, mărfuri din industria hârtiei și cooperează cu producătorii de automobile. Transporturile companiei se desfășoară în principal între nordul Italiei și centrul Germaniei, pe rute care necesită un nivel ridicat de competență a șoferilor și vehicule care combină dinamica de conducere cu economia.

Astfel, una dintre cele mai importante este eficiența energetică a camioanelor. Creșterea prețurilor la combustibil și la AdBlue îi obligă pe managerii de flote să analizeze mai atent ca niciodată pentru a găsi modalități de reducere a consumului global de combustibil.

„Acestea sunt rute destul de dificile și solicitante din punct de vedere tehnic, care acoperă multe zone muntoase. Atât competențele șoferilor, cât și caracteristicile vehiculelor joacă un rol esențial în acest caz. După ce ne-am familiarizat temeinic cu tehnologiile Volvo Trucks de economisire a combustibilului, cu sistemele de asistență pentru șofer și le-am comparat cu cele ale altor producători, am ales aceste camioane pentru a ne transporta încărcăturile complete și grele”, spune Narbutaitis.

VEZI ȘI: ASKO este interesată de noile camioane electrice Scania

Potrivit șefului filialei lituaniene Gruber Logistics, alte criterii de alegere a camioanelor sunt: siguranța, disponibilitatea sistemelor auxiliare de direcție și fiabilitatea. Compania a ales Volvo Financial Services pentru finanțarea camionului. Potrivit lui Narbutaitis, acest lucru s-a datorat cunoașterii specificului activității de transport, flexibilității serviciilor și procesării rapide a documentelor.

O flotă de 240 de camioane în Lituania

Gruber Logistics a înființat o divizie lituaniană în 2017. Compania, care s-a dezvoltat rapid de la înființare, are în prezent peste 430 de angajați și o flotă de 240 de camioane, adică de două ori și jumătate mai mult decât în urmă cu doi ani.

În activitatea modernă de transport, provocările se schimbă unele pe altele, dar soluțiile bine gândite permit manevrele de succes între ele.

„Când companiile de transport cu capital lituanian își schimbă în masă țara de înregistrare și se mută în Polonia sau nu găsesc angajați, Gruber Logistics găsește o modalitate de a se stabili în Lituania”, mai spune Narbutaitis.

Întregul grup de companii de servicii logistice reunește peste 1.200 de angajați, deține 1.700 de vehicule, astfel că divizia lituaniană este deja cea mai mare din cadrul acestuia. De asemenea, compania are una dintre cele mai diverse flote de transport, ceea ce îi permite să ofere o gamă largă de servicii de transport de mărfuri supradimensionate și extrem de grele.

„Facem față cu destul succes lipsei de șoferi, iar rețeta aici este simplă – să fim cinstiți și transparenți”, spune Narbutaitis.

Din aceeași categorie...

Back to top button