EconomicTop News

Gruber Logistics și Universal Transport au fuzionat

Gruber Logistics și Universal Transport au fuzionat, formând o companie cu 2.200 de angajați și o flotă de aproximativ 700 de camioane.

Gruber Logistics a anunțat finalizarea achiziției companiei germane Universal Transport, după ce tranzacția, a cărei valoare nu a fost dezvăluită, a fost aprobată de autoritatea antitrust germană. Într-o notă, Gruber Logistics explică faptul că, echipele de conducere existente ale celor două companii vor fi reunite și vor lucra în viitor în cadrul unui consiliu de conducere format din patru persoane.

Gruber Logistics și Universal Transport au fuzionat

Fuziunea celor două companii dă naștere unuia dintre cei mai importanți jucători europeni ai pieței de transport greu de marfă, care își propune „să dobândească un rol de lider pe piața logistică din Europa, cu o rată de creștere anuală de aproximativ 30%”.

„Ne-am regândit strategia pe termen lung și am considerat că alăturarea la Gruber Logistics a fost alegerea corectă. Nu am încercat să vindem compania, ci mai degrabă am încercat să înțelegem care este cea mai bună modalitate de a ne dezvolta și de a oferi servicii și mai bune. Cu Gruber Logistics ne putem extinde portofoliul de servicii pentru a include încărcături complete, încărcături parțiale, servicii de grupaj și servicii logistice”, explică Holger Dechant, CEO al Universal Transport.

Toate acestea sunt consecința pozitivă a creșterii înregistrate de Gruber Logistics în ultimii ani, care a pus-o în poziția de a intra pe piața europeană și de a-și mări dimensiunea.

VEZI ȘI: Benalu a achiziționat producătorul de semiremorci cu podea mobilă Legras

„Fuziunea cu Universal Transport este un pas important în istoria Gruber Logistics. Și nu mă refer doar la cifrele economice. Această alianță va face ca serviciile ambelor companii să fie și mai bune, mai fiabile și mai cuprinzătoare pentru clienții noștri. Astăzi suntem deja, din toate punctele de vedere, o companie internațională, nu numai prin prisma prezenței noastre extinse în Europa și a faptului că oamenii care alcătuiesc echipa noastră de conducere provin din diferite țări, dar nu există nicio îndoială că prezența noastră puternică în Germania, principala piață logistică din Europa, va da un nou impuls procesului de internaționalizare, care poate continua atât prin creștere organică, cât și prin noi achiziții în alte țări europene. Alegerea a fost determinată și de faptul că cele două companii au aceleași valori și o cultură foarte asemănătoare”, a spus Martin Gruber,  director general al Gruber Logistics.

De asemenea, fuziunea este considerată cea mai bună modalitate de a aborda provocările europene în domeniul logisticii, cum ar fi digitalizarea și sustenabilitatea, unde Gruber Logistics este deja un pionier, fiind implicat în unele dintre cele mai relevante proiecte pentru crearea de prototipuri pentru următoarea generație de vehicule electrice cu baterii și hidrogen.

Avantaj pentru clienți

Pentru clienții ambelor companii, noua alianță va permite o ofertă și mai atractivă și, în același timp, o gamă holistică de servicii, precum și un pachet de know-how al celor doi furnizori de succes, extinzându-i astfel. Angajații înalt specializați garantează o precizie maximă, precum și o creștere suplimentară a nivelului de servicii datorită unei proximități mai mari și a unor timpi de răspuns mai rapizi.

Într-adevăr, noua alianță poate conta pe o prezență capilară în Europa și în străinătate. Ea reprezintă, de asemenea, un răspuns concret la criza de capacitate de transport din Europa pentru lipsa de șoferi, deoarece Gruber Logistics poate conta acum pe aproape 700 de camioane, fiind una dintre cele mai relevante flote din Europa.

Mai ales în vremuri turbulente, fiabilitatea care caracterizează deja ambele companii este un factor-cheie nu numai pentru clienți, ci și pentru angajați – noua alianță va stabili astfel o bază și mai stabilă.

Din aceeași categorie...

Back to top button