Grupul francez Gefco aniverseaza 10 ani de business in Romania

Grupul francez Gefco aniverseaza 10 ani de business in Romania

Gefco Romania, filiala grupului Gefco, sarbatoreste un deceniu de activitate si isi consolideaza pozitia de al doilea cel mai mare furnizor de servicii logistice din tara. Gefco Romania a raportat o cifra de afaceri de 52 milioane de euro pentru 2014, reprezentand o crestere de 10% fata de 2013 si de 10 ori mai mult fata de primul an de activitate.

Povestea de succes a Gefco Romania demonstreaza capacitatea grupului de a raspunde celor mai dificile si complexe nevoi ale clientilor sai din intreaga lume, construind pentru ei solutii complete pentru lantul de aprovizionare, care le imbunatatesc competitivitatea si le adauga plus valoare. Aceasta aniversare de 10 ani este, de asemenea, o oportunitate de a recunoaste munca excelenta a echipelor Gefco Romania, care sunt pe deplin dedicate clientilor si vizeaza excelenta operationala, a declarat Luc Nadal, Presedintele Consiliului de administratie Gefco.

Grupul francez Gefco aniverseaza 10 ani de business in Romania

Aniversarea celor 10 ani de activitate in Romania a fost marcata printr-un eveniment de presa la care au participat Luc Nadal, Presedintele Consiliului de administratie Gefco, Pierre-Jean Lorrain, Director pentru regiunea Europa Centrala, Balcani si Orientul Mijlociu, Jérôme Chevrolet, Area Manager Balcani si Director general al Gefco Romania si Bulgaria, precum si jurnalisti de la cele mai importante canale media.

GEFCO Romania - o decada de excelenta

Rezultatele Gefco in cei 10 ani de activitate

O poveste de succes in sectorul logistic
De la inaugurarea in 2005, filiala locala a grupului francez a crescut constant. Dupa numai un an de prezenta in Romania, compania a reusit sa isi dubleze cifra de afaceri de la 5,2 milioane de euro in 2006 la 11,9 milioane Euro in 2007, iar numarul de salariati de la 16 la 34. In 2014, GEFCO Romania a avut o cifra de afaceri de 52 milioane de euro si 106 angajati.

Astazi, compania este al doilea cel mai mare operator logistic dupa cifra de afaceri si unul dintre cei mai importanti furnizori pentru industria auto locala, oferind o expertiza 360° in managementul lantului de aprovizionare pentru cei peste 300 de clienti. Pozitia sa de lider in logistica auto este demonstrata de faptul ca filiala romaneasca opereaza transportul pentru o treime din totalul vehiculelor produse in Romania.

„Subsidiara din Romania continua sa creasca in fiecare an, intr-un mediu in continua schimbare si plin de provocari. Gefco Romania este al doilea cel mai mare operator logistic de pe piata si dezvolta in mod constant solutii inovative si competitive, bazandu-se pe o expertiza solida si indelungata in domeniul logisticii auto si o cunoastere profunda a sectoarelor industriale strategice, cum ar fi electrocasnicele si electronicele. Solutiile noastre multimodale includ utilizarea celor 8 platforme existente la nivel national, precum si accesul direct la Marea Neagra prin portul Constanta,ce confera clientilor si partenerilor nostri variante strategice pentru dezvoltarea comertului maritim” a declarat Jérôme Chevrolet.

Rezultate remarcabile in 2014 si obiective ambitioase pentru 2015
Grupul francez datoreaza succesul dedicarii constante pentru intrunirea asteptarilor clientilor actuali, concomitent cu identificarea oportunitatilor de crestere. In 2014, activitatea de Logistica pentru Vehicule Finite (FVL), competenta de baza a Gefco, a raportat o crestere importanta, Gefco Romania transportand 155.000 de vehicule finite. Linia de business FVL se adreseaza producatorilor auto, precum si importatorilor si distribuitorilor, oferind o gama larga de solutii, de la scheme de transport simple la solutii multimodale de optimizare. Cresterea afacerii in 2014 este, de asemenea, un rezultat al proiectelor logistice integrate dezvoltate pentru clientii internationali.

Pentru Gefco Romania, 2014 a insemnat si o oportunitate de a-si consolida pozitia de lider si statutul de partener de incredere. Compania a continuat colaborarea cu IPSO, inceputa in 2007, care consta in transportul door-to-door pentru echipamentele John Deere de la fabrica din Germania la distribuitorii din Romania. Totodata, Gefco Romania si-a reinnoit certificarile ISO 9001 si ISO 14001 pentru toate agentiile sale. In plus, Gefco a extins programul de internship pentru studentii straini si s-a alaturat proiectului de dezvoltare durabila din zona Transalpina „Clean Waters and Mountains”, prin donarea transportului de materiale. Jérôme Chevrolet, recent numit in functia de director general al filialei din Romania isi propune sa mentina ritmul de crestere in 2015, promovand Romania ca un hub regional.

Pozitie strategica intr-o regiune aflata in continua dezvoltare
Gefco Romania este pozitionata intre estul si vestul Europei, in imediata vecinatate a Balcanilor si Orientului Mijlociu si beneficiaza de reteaua internationala a Gefco. Pentru perioada urmatoare, grupul are in plan extinderea in regiune, prin deschiderea unor noi filiale in Grecia si Serbia.

Gefco Romania genereaza 7% din cifra de afaceri regionala. Dinamismul Gefco Romania, alaturi de avantajele sale strategice, cum ar fi localizarea geografica, care leaga Europa de zona „1520″ si Orientul Mijlociu, au ajutat filiala sa obtina aceste rezultate pozitive. Exista un potential semnificativ de crestere in regiune si vrem sa promovam cat mai mult sinergiile intre tari, pentru a permite companiilor multinationale sa isi optimizeze costurile la nivel global. Dezvoltarea in zona „1520″ si Asia, adaugarea unor solutii inovative in portofoliul Overseas sunt printre prioritatile noastre de top, pentru a oferi clientilor nostri posibilitatea de a se extinde catre zone si activitati comerciale ce pot fi de interes, a declarat Pierre-Jean Lorrain, Director pentru regiunea Europa Centrala, Balcani si Orientul Mijlociu

In ceea ce priveste grupul, obiectivele pentru 2015 sunt unele ambitioase – o crestere de 15% pentru market clients, dezvoltarea afacerii in si cu zona 1520 si concentrarea pe serviciile de overseas (transport maritim si aerian) si logistica, precum si ambalaje reutilizabile.

Follow #infotrucker