Michelin va implementa sistemul de transport durabil de la Einride

Grupul Michelin va implementa sistemul de transport durabil de la Einride

Transportul rutier de mărfuri este responsabil pentru aproximativ 7% din emisiile globale de emisii de dioxid de carbon.

Mobilitatea durabilă este un obiectiv-cheie pentru producătorul Michelin, un jucător important la nivel global în ceea ce privește dezvoltarea anvelopelor și a serviciilor de mobilitate.

Pentru a-și atinge acest obiectiv, oficialii companiei franceze au decis să implementeze un sistem electric și autonom de transport dezvoltat de Einride.

VEZI ȘI: Pentru a reduce deficitul, profesia de șofer de camion trebuie promovată mai mult

Soluția Einride se bazează pe camioane electrice și autonome coordonate de un „sistem operativ” inteligent pentru transportul rutier de marfă.

„Sunt mândru că un producător global precum Michelin a ales produsele Einride. Cele două companii împărtășesc aceeași misiune și aștept cu nerăbdare să iau parte la proiect pentru a introduce o soluție sigură, eficientă și durabilă care poate contribui la transformarea mobilității în cadrul Michelin”, a declarat Robert Falck, CEO și fondator Einride.

Parteneriatul dintre Einride și Michelin va începe cu introducerea unui sistem în cadrul facilităților Michelin din Clermont-Ferrand, Franța. Proiectul ar urma să debuteze în 2020, iar dezvoltarea include digitalizarea fluxurilor de transport pe baza platformei Einride.

Proiectul va avea loc în două faze majore. Prima parte va debuta în „spatele gardurilor”, în zona de transport a mărfurilor la unitățile din Clermont-Ferrand. Cea de-a doua etapă va include dezvoltarea sistemelor și pe drumurile publice, condiția fiind ca vehiculelor comerciale autonome să primească aprobare pe drumuri publice din Franța.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.