Camioane

Grupul Nagel testează camionul electric Mercedes-Benz eActros

Camionul electric Mercedes-Benz eActros va fi testat în condiții reale de exploatare în cadrul unui proiect pilot derulat de specialiștii în logistică din cadrul Grupului Nagel.

Pentru moment, doar un singur eActros va merge în flota Grupului Nagel, ca parte a proiectului „Innovation Fleet”.

Grupul Nagel testează camionul electric Mercedes-Benz eActros

După cum deja știți, primul exemplare eActros a intrat în flota unui client în septembrie 2018, iar acesta este cel de-al zecelea exemplar care ajunge pe străzile europei în cadrul unui test real.

I-am spus test real întrucât noul camion eActros va fi utilizat de Grupul Nagel în activitățile zilnice ale companiei. Camionul de 18 tone poate parcurge până la 200 de kilometri cu o singură încărcare și va furniza produse alimentare refrigerate unor clienți diferiți din centrul orașului Hamburg.

La finalul zilei, bateriile lui eActros vor fi încărcate la depozitul companiei.

Mercedes-Benz eActros este echipat cu două motoare electrice, fiecare dintre acesta fiind capabil să ofere 126 kW și un cuplu motor maxim de 485 Nm. Bateria oferită de nemți are o capacitate de 240 kWh și poate fi încărcată în doar două ore la o priză cu o putere de 150 kW.

VEZI ȘI: Bosch Secure Truck Parking și-a mărit rețeaua de parcări pentru camioane

„Suntem încântați că eActros a ajuns în flota grupului Nagel, un lider în ceea ce privește logistica alimentelor. Cu acest exemplar, am încheiat și proiectul „Innovation Fleet” pentru testarea într-un cadru real”, a declarat Oliver Kraft, reprezentat Mercedes-Benz Trucks.

Întrucât vorbim despre o afacere care presupune transportul alimentelor refrigerate, Mercedes-Benz vine și cu o semiremorcă de top gândită special pentru eActros.

Vorbim despre un W.KO Cool de la Schmitz Cargobull care integrează un sistem complet electric pentru răcire și care funcționează fără emisii.

Din aceeași categorie...

Back to top button