EconomicTop News

Grupul TRATON a finalizat fuziunea cu Navistar

Grupul TRATON, proprietarul mărcilor MAN și Scania, s-a extins prin achiziția producătorului american de vehicule comerciale Navistar.

Certificatul de fuziune dintre Navistar și TRATON GROUP a fost emis pe data de 1 iulie. TRATON GROUP deține acum toate acțiunile comune ale Navistar, achiziționate în schimbul a aproximativ 3,7 miliarde de dolari.

Grupul TRATON a finalizat fuziunea cu Navistar

”Astăzi este o zi senzațională pentru noi și colegii noștri de la Navistar, care se alătură familiei TRATON. Din acest moment, vom colabora foarte strâns pentru a aduce transportul sustenabil al viitorului cu un pas mai aproape”, a declarat Matthias Gründler, CEO al TRATON.

TRATON deține producătorii europeni MAN și Scania, iar în Amercia de Sud este reprezentată de Volkswagen Caminhões e Ônibus. După achiziția Navistar și intrarea pe piața nord-americană, următoarea etapă în dezvoltarea grupului este piața din China.

”Analizăm cele mai bune moduri prin care putem crește potențialul mărcilor noastre în China. Clienții chinezi de flote caută tot mai mult vehicule mai performante și au așteptări din ce în ce mai mari pentru eficiență și siguranță”, a declarat Matthias Gründler.

VEZI ȘI: Scania introduce cabine R și S mai lungi cu 27 cm

În prezent, Scania construiește o fabrică în Rugao, la 150 km nord-vest de Shanghai. Fabrica, a cărei producție de serie este programată să înceapă anul viitor, va juca un rol important în expansiunea companiei în China.

Un alt element în dezvoltarea pe plan mondial este noul motor diesel de 13 litri. Common Base Engine (CBE) va fi instalat din acest an pe camioanele Scania, iar din 2022 și pe camioanele MAN. Până în 2025, jumătate dintre camioanele grele ale grupului vor folosi motoare CBE.

Cu acest motor, TRATON va face legătura cu viitorul transporturilor, care va fi modelat de vehiculele electrice cu baterii. ”CBE este ultimul motor convențional care va fi dezvoltat de TRATON și mărcile sale”, a explicat Gründler.

Din aceeași categorie...

Back to top button