Economic

Grupul TRATON anunță o creștere de 31% a vânzărilor în primul trimestru

La camioane, creșterea a fost de 36% în perioada ianuarie-martie 2021.

Pentru Grupul TRATON, anul 2021 a început cu o creștere puternică a vânzărilor de vehicule, veniturilor din vânzări sau profitului operațional. Cele trei mărci ale TRATON (Scania, MAN și Volkswagen Caminhões e Ônibus) au raportat o creștere de 31% a numărului de vehicule vândute în primul trimestru, față de aceeași perioadă de anul trecut (60.300, față de 46.000).

În ce privește vânzările de vehicule de transport marfă, inclusiv vanurile MAN TGE, creșterea din primul trimestru a fost de 36% (57.200, față de 42.000 în primul trimestru din 2020). În schimb, vânzările de autobuze au înregistrat o scădere de 23%.

Grupul TRATON anunță o creștere de 31% a vânzărilor în primul trimestru

VEZI ȘI: Grupul TRATON mizeză pe vehicule electrice cu baterii

În perioada ianuarie – martie 2021, veniturile din vânzări au crescut cu aproximativ 15%, până la 6,5 miliarde de euro. Profitul operațional preliminar s-a triplat, ajungând la aproximativ 510 milioane de euro. Față de anul trecut, profitul a crescut de la 2,8% la 7,9%.

”Am înregistrat primele semne de revenire în partea a doua a anului trecut, iar în primul trimestru din 2021 am avut rezultate foarte bune. După această creștere din primul trimestru, privim restul anului fiscal cu ceva mai mult optimism”, a declarat Matthias Gründler, CEO al TRATON.

În urma rezultatelor din primele trei luni, TRATON a revizuit în sens pozitiv previziunile privind profitul operațional și fluxul de numerar pentru întreg anul 2021.

Din aceeași categorie...

Back to top button