Industry 4.0

Grupul Volvo a lansat primul vehicul construit din oțel eco

Volvo Group a prezentat primul său vehicul construit din oțel eco, produs fără utilizarea de carburanți fosili și fără emisii de CO2 de SSAB.

Primul vehicul construit din oțel eco este un utilaj de transport pentru industria minieră și cariere. ”Colaborarea cu SSAB deschide calea pentru un viitor fără carburanți fosili. Grupul Volvo este angajat să dezvolte vehicule și utilaje atractive, sigure și eficiente, care să paveze drumul spre transportul sustenabil al viitorului”, a declarat Martin Lundstedt, președinte și CEO Volvo Group.

Grupul Volvo a lansat primul vehicul construit din oțel eco

Modelul concept a fost asamblat la fabrica Volvo CE din Braas, din oțel fabricat de SSAB cu ajutorul hidrogenului ”verde”, produs cu electricitate din surse regenerabile. Planurile celor doi parteneri prevăd o începe a producției de serie mică în 2022 și o creștere graduală spre producția de masă.

Volvo și SSAB vor lucra împreună și pentru a optimiza utilizarea oțelului în produsele grupului, atât în ce privește greutatea, cât și calitatea. Împreună, cele două companii vor dezvolta mai multe tipuri de oțel ecologic.

VEZI ȘI: DFDS a comandat 100 de camioane electrice Volvo FM Electric

Oțelul ecologic produs de SSAB va fi o completare importantă la oțelul convențional și cel reciclat folosit la camioanele, echipamantele de construcții și alte produse Volvo.

SSAB își propune să înceapă să furnizeze oțel ecologic la scară industrială în 2026. Tranziția către oțelurile ecologice este importantă pentru orice producător de camioane și utilaje. În cazul camioanelor, aproximativ 70% din greutate reprezintă oțel și fontă, iar procentajul este și mai mare în cazul utilajelor.

Din aceeași categorie...

Back to top button