EconomicȘtiri

Grupul Volvo raportează profit în ciuda lipsei de semiconductori și a conflictului din Ucraina

Grupul Volvo se descurcă bine, raportând un profit net de 7 mld. de coroane (682 mil. de euro), conform rezultatelor trimestriale publicate de companie pe 21 aprilie.

La fel ca restul producătorilor auto, Volvo se confruntă cu o lipsă recurentă de semiconductori, în principal cipuri electronice fabricate în Asia, care lipsesc din primăvara lui 2021. În plus, odată cu debutul conflictului din Ucraina și impunerea sancțiunilor, toate vânzările, serviciile și producția din Rusia au fost suspendat. Grupul Volvo are active totale de aproximativ 9 miliarde de coroane în Rusia, din care 4,1 miliarde de coroane provizionate în primul trimestru cu impact negativ asupra venitului operațional.

Grupul Volvo raportează profit în ciuda lipsei de semiconductori și a conflictului din Ucraina

Însă, în ciuda lipsei de semiconductori și a conflictului din Ucraina, Grupul Volvo raportează o creștere a vânzărilor și o îmbunătățire a profitabilității. Veniturile trimestriale au crescut cu 12% la 105,3 miliarde de coroane, iar livrările de camioane au crescut cu 6% la 55.600 de unități, ceea ce reprezintă un record pentru primul trimestru.

„Activitatea economică a continuat să fie bună în primul trimestru din 2022, cu volume mari de transport și o activitate bună în construcții pe majoritatea piețelor. Am crescut vânzările și am îmbunătățit profitabilitatea. Vânzările noastre nete au crescut cu 12%, până la 105,3 miliarde de coroane. Activitatea ridicată a afacerii, combinată cu portofoliul nostru de contracte de servicii în creștere, a condus la o creștere bună continuă a serviciilor, care a crescut cu 19%. Venitul din exploatare ajustat a crescut la 12,7 miliarde de coroane (11,8) și am atins o marjă operațională ajustată de 12,0% (12,6) în ciuda unei situații dificile în lanțul de aprovizionare”, spune Martin Lundstedt, Președinte și CEO.

VEZI ȘI: Hotel Chocolat și iForce au închiriat spații la Panattoni Park Northampton

De altfel, în raportul publicat pe site, Grupul spune că pe viitor ar putea experimenta întreruperi ale lanțului de aprovizionare și opriri ale producției.

Din aceeași categorie...

Back to top button