EconomicLogistica

Waberer’s a cumpărat 51% din compania feroviară Petrolsped

Waberer’s a cumpărat 51% din compania feroviară Petrolsped, care are afaceri și în România, și se pregătește pentru noua eră a transportul european de mărfuri.

Waberer’s International Nyrt. a anunțat că a semnat un acord de vânzare-cumpărare pentru o participație de 51% din compania feroviară Petrolsped Ltd.

Waberer's a cumpărat 51% din compania feroviară Petrolsped

De la semnarea acordului preliminat în iulie 2023, Waberer’s a efectuat un proces detaliat de due diligence financiar, juridic și tehnic și a convenit cu proprietarii Petrolsped asupra detaliilor acordului SPA și, de asemenea, asupra acordului de acționariat care reglementează viitorul management comun al companiei.

„Waberer’s face un pas important în direcția construirii unui portofoliu de servicii multimodale, își va lărgi și mai mult portofoliul de servicii, își va dezvolta capacitățile de logistică feroviară și va intra pe segmentul de logistică specializată, care în prezent utilizează cu precădere serviciile feroviare (de exemplu, produse agricole, produse de construcții). De asemenea, această mutare va apropia Waberer’s de direcțiile strategice ale UE de a crește ponderea transportului feroviar pe distanțe lungi”, a declarat Zsolt Barna, președinte și director general al Waberer’s International Plc.

Directorul general al Waberer’a a subliniat că, prin integrarea experienței, a portofoliului de clienți și a activelor Petrolsped, Waberer’s va dispune de toate capacitățile necesare pentru a deveni un actor competitiv și important pe piața logistică feroviară națională și regională.

Waberer’s vede un potențial de creștere semnificativ pe acest segment de piață, atât datorită noilor investiții industriale și în domeniul auto din Ungaria, cât și datorită faptului că clienții lor existenți se orientează din ce în ce mai mult către servicii logistice cu emisii reduse de carbon.

VEZI ȘI: Italtrans a achiziționat operatorul logistic Frigor Trasporti Orobico

Petrolsped este unul dintre principalii furnizori de servicii logistice din Ungaria, furnizând servicii de logistică feroviară în principal în Ungaria și România, fie direct, fie prin intermediul filialelor sale (Pultrans și PSP Cargo România).

În ultimii 15-20 de ani, Petrolsped și-a construit un portofoliu diversificat de servicii, atât direct, cât și prin intermediul filialelor sale, ceea ce oferă o mare flexibilitate pentru a răspunde atât nevoilor de transport feroviar în vrac, cât și celor specializate. Cele mai multe dintre aceste servicii sunt disponibile în Ungaria și la nivel regional sau european.

La fel ca și activitatea de transport rutier a Waberer’s, Petrolsped combină servicii flexibile de expediere a mărfurilor prin cooperarea cu subcontractori și servicii de transport feroviar cu propriul portofoliu de locomotive și vagoane.

Principalele grupe de mărfuri livrate de grupul Petrolsped includ produse agricole, materii prime pentru industria construcțiilor sau centrale electrice, produse petroliere, vehicule etc.

Terminal intermodal care va conecta Balcanii de Europa de Vest

În plus, Petrolsped se află în prezent în faza finală a construcției unui terminal intermodal modern în partea de sud a Ungariei, care ar putea reprezenta o bază optimă pentru susținerea transportului intermodal între Balcani și Europa de Vest. Grupul Petrolsped a realizat o cifră de afaceri consolidată de 53 de milioane de euro și un EBIT de 3,8 milioane de euro în 2022.

Încheierea tranzacției este așteptată la începutul anului 2024, fiind supusă autorizării de către autoritatea de concurență și condițiilor prevăzute în acordul de vânzare-cumpărare.

Din aceeași categorie...

Back to top button