CamioaneȘtiri

Gunoiul menajer din Lyon va fi colectat cu noua generație Renault Trucks D Wide Z.E.

Începând cu luna iulie 2019, orașul Lyon va colecta gunoiul menajer cu noua generație de camion 100% electric, Renault Trucks D Wide Z.E.

Renault Trucks sprijină orașul Lyon în planurile sale de diversificare a flotei de vehicule destinate colectării gunoiului menajer, oferind o pre-producție a celei de-a doua generații a camionului 100% electric de 26 de tone, D Wide Z.E, produs în fabrica Blainville-Sur-Orne din Normandia.

Gunoiul menajer din Lyon va fi colectat cu noua generație Renault Trucks D Wide Z.E.

Pentru Renault Trucks, electromobilitatea este răspunsul la problema calității aerului și a poluării fonice în zonele urbane, respectiv la reducerea emisiilor globale de CO2.

“Mobilitatea electrică se află în centrul strategiei energetice pe care am implementat-o pentru a respecta reglementările UE menite să reducă în mod semnificativ emisiile de CO2 ale vehiculelor de peste 16 tone cu 15% până în 2025 și -30% până în 2030”, spune Bruno Blin, președinte al Renault Trucks.

Ciclurile de operare ale vehiculelor care colectează gunoi menajer includ oprirea și repornirea (între 300 și 800 pentru fiecare tură de colectare), rezultând un consum ridicat de combustibil și emisii semnificative de praf și particule rezultate din uzura prematură a sistemului de frânare.

Comparativ cu un camion EURO VI, a cărui emisii de particule rezultate prin frecare (uzura anvelopelor și a frânelor) sunt mai mari decât emisiile rezultate în urma arderii combustibilului, un camion electric produce o cantitate redusă de astfel de emisii, deoarece utilizează în principal motorul electric pentru a încetini. Din acest motiv, tehnologia electrică se potrivește mânușă în astfel de aplicații.

VEZI ȘI: Renault Trucks a lansat ediția aniversată T High 1894 Edition

Renault Trucks D Wide Z.E. de 26 de tone dispune de un motor electric în ampatament, fiind o interfața între camion și echipamentul său.

Gunoiul menajer din Lyon va fi colectat cu noua generație Renault Trucks D Wide Z.E.

De conversia vehiculului s-a ocupat Faun Environnement, care, pe lângă optimizarea greutății caroseriei pentru a compensa greutatea bateriilor, a atașat o pompă hidraulică pentru a angrena sistemul de compactare a deșeurilor.

De asemenea, Faun a modificat și circuitul hidraulic pentru a reduce nivelul de zgomot și a izolat fonic secțiunea din spate pentru a limita zgomotul produs de căderea deșeurilor în interior. Aceste modificări au permis reducerea nivelului de zgomot cu 3 decibeli.

Camionul Renault Trucks D Wide Z.E. a fost dezvoltat cu ajutorul din partea Agenției de Management a Energiei și Mediului din Franța. (ADEME).

Din aceeași categorie...

Back to top button