Guvernul a ignorat subiectul „taxa auto” in sedinta de miercuri

Cei care se asteptau la o decizie definitiva care sa puna capat nelinistii provocate de speculatiile privind forma finala a taxei de prima inmatriculare nu au primit un raspuns nici in aceasta saptamana.

Guvernul Romaniei nu a luat nicio masura in legatura cu taxa auto in sedinta de miercuri, termenul fiind impins cu aproximativ o saptamana pana cand ministerul Mediului si ministerul Justitiei se vor pune de acord pe o varianta a taxei care sa fie in concordanta cu legislatia Uniunii Europene si sa nu mai poata fi atacata in instanta de soferii romani nemultumiti.

Guvernul a ignorat subiectul "taxa auto" in sedinta de miercuri

Cea mai probabila varianta ramane aceea conform careia taxa auto va fi platita de cumparatorul masinii in situatia in care proprietarul nu a platit acest bir la inmatricularea sau reinmatricularea in Romania, deci masinile inregistrate inainte de 1 ianuarie 2007.

Mai mult, pentru a limita valul de nemultumiri care inevitabil va aparea, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a
propus Guvernului micsorarea cuantumului taxei cu ceea ce se pare ca va fi un procent de 20%. Reducerea se va aplica pentru toti posesorii de masini in afara celor cu motoare Euro 5 si celor care conduc masini non-euro, care polueaza cel mai mult.

La inceputul acestei saptamani, ministerul Mediului a tinut sa demonteze zvonul conform caruia reducerea se va aplica pentru toata lumea si ar putea ajunge la 30 de procente.

„Ceea ce s-a publicat in presa pana acum nu este, in niciun caz, in forma finala. Ministrul Laszlo Borbely nu a
declarat niciodata ca taxa va fi micsorata cu un procent fix. Tot timpul a spus ca diminuarea va fi cuprinsa intre 20 si 30 la suta. Din discutiile care au loc, a reiesit faptul ca taxa auto va scadea cu maxim 20 la suta, mai putin pentru masinile cu motorizarile Euro 5”, au declarat surse din cadrul ministerului.

sursa: autoevolution.com

Follow #infotrucker