Guvernul austriac sprijină financiar echiparea camioanelor cu sistemul de asistență la virare

Guvernul austriac sprijină financiar echiparea camioanelor cu sistemul de asistență la virare

Începând de luni, 2 septembrie, echiparea camioanelor cu un sistemul de asistență la virare (viraj la dreapta) este susținută financiar de guvernul austriac.

Anunțul a făst făcut Alexander Klacska, reprezentantul departamentului de transport și trafic al Camerei de Comerț Austriece (WKÖ), care a precizat că acest lucru va duce la o dezvoltare a acestui sistem de către companiile din Austria.

Prioritate la finanțare au vehiculele comerciale de peste 3,5 tone, iar subvenția este atât pentru mașinile vechi, dar și pentru cele noi care nu dispun de un astfel de sistem.

Din totalul costurilor pentru echiparea cu un astfel de sistem, guvernul preia 25% sau maximum 900 de euro. Costurile pentru montarea unui astfel de sistem este de 3.000 de euro, companiile din industrie spunând că și-ar fi dorit o subvenție mai mare.

Parcul auto de vehicule comerciale din Austria care sunt înscriși în asociații este de 72.000 de vehicule, iar în fiecare an se mai înmatriculează 8.000 de camioane noi.

VEZI ȘI: Înscrie-te în Romanian PRO Driver Competition 2019

Reprezentantul Camerei de Comerț a afirmat că se așteaptă ca și primăria din Viena să contribuie financiar, viceprimarul Maria Vassilakou promițând o astfel de susținere dacă vor veni și fonduri de la guvern.

De asemenea, autoritățile locale vor trebui să se asigure că se vor lua măsuri de siguranță sporite în apropierea școlilor în ceea ce privește marcajele rutiere și amplasarea de semafoare care să fie sincronizate și care nu să nu dea verde pietonilor și mașinilor în același timp, mutarea trecerilor de pietoni din intersecțiile aglomerate și demararea unor campanii în școli pentru ca elevii să conștientizeze care sunt pericolele atunci când sunt pietoni sau circulă cu bicileta.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.