ȘtiriTop News

Guvernul britanic vrea să extindă drepturile de cabotaj la 2 săptămâni

Guvernul britanic a anunțat că a deschis o serie de consultări privind amendarea regulilor actuale privind accesul transportatorilor europeni, dorind să extindă temporar limita de cabotaj la 2 săptămâni.

În prezent, conform acordului UK-UE privind Brexitul, transportatorii din UE pot face două operațiuni de cabotaj în 7 zile în Marea Britanie, după ce au efectuat cursa inițială.

Guvernul britanic vrea să extindă drepturile de cabotaj la 2 săptămâni

Regulile privind cabotajul sunt astfel mai stricte decât în UE, unde sunt permise 3 operațiuni de cabotaj, înainte de o perioadă de ”răcire”.

Având în vedere problemele de la granița Marii Britanii după Brexit și probabilitatea mare de a reveni pe continent fără marfă, mulți transportatori din UE au cerut relaxarea regulilor privind cabotajul pentru ca această relație să devină mai atractivă.

VEZI ȘI: Italia a eliminat Certificatul COVID pentru șoferii străini de camion

Forțat de problemele de aprovizionare, Guvernul britanic se gândește acum nu doar să egaleze condițiile din Europa, cu posibilitatea de a efectua 3 operațiuni de cabotaj înainte de a reveni pe continent, ba chiar să prelungească această perioadă la 2 săptămâni. În această perioadă, numărul operațiunilor de cabotaj permise nu va fi limitat.

Măsura s-ar putea aplica începând chiar din acest an, pe o o perioadă de până la 6 luni. Relaxarea se va aplica pentru toate tipurile de bunuri, dar se preconizează că va fi folosită în special pentru livrări de alimente și de bunuri care vin prin porturi.

Guvernul britanic estimează că în fiecare lună s-ar putea face câteva mii de livrări suplimentare cu camioane grele cu ajutorul noilor modificări.

Din aceeași categorie...

Back to top button