InfrastructuraȘtiri

Guvernul federal va prelua administrarea autostrăzilor din Germania

La 1 ianuarie 2021, guvernul federal va prelua prin intermediul Fernstraßen-Bundesamt planificarea, construcția, exploatarea, întreținerea și finanțarea autostrăzilor din Germania.

Planificări mai rapide, dezvoltare și construcții de noi kilometri, dar și o operare și o întreținere mai eficientă. Începând cu data de 1 ianuarie 2021, guvernul federal va prelua în administrare proprie planificarea, construcția, exploatarea, întreținerea, gestionarea și finanțarea autostrăzilor din Germania.

Guvernul federal va prelua administrarea autostrăzilor din Germania

Până în prezent, administrația fiecărui land se ocupa și de gestionarea drumurilor naționale care străbăteau regiunea.

Guvernul și-a propus să gestioneze dezvoltarea rețelei de drumuri la nivel național pentru a putea accelera modernizarea și dezvoltarea infrastructurii existente.

Astfel a fost creată o instituție guvernamentală complet nouă care se va numi Fernstraßen-Bundesamt (FBA) și care se va ocupa de operațiunile logistice.

Instituția are și o companie în subordine, Autobahn GmbH, cu sediul în Berlin care va prelua tot ce ține de construcție, întreținere și exploatare, prin intermediul căreia se vor aloca și bugetele de finanțare.

VEZI ȘI: Poliția germană a confiscat o autoutilitară înmariculată în România

Andreas Scheuer, Ministrul Transporturilor, a spus că aceasta este cea mai mare acțiune de modernizare a drumurilor din Germania și că așa va fi mult mai ușor pentru guvern să gestioneze dezvoltarea infrastructurii rutiere și, mai ales, digitalizarea acesteia.

Cei 10.000 de angajați în structurile landurilor, care se ocupau de acest sector, vor fi preluați de FBA și Autobahn GmbH, iar cele 4.500 de proiecte de construcție aflate în desfășurare vor fi preluate de Autobahn GmbH de la 1 ianuarie.

Bugetul pentru investițiile anuale, în ceo 13.200 de kilometri de autostradă, se ridică la 5,5 miliarde de euro. În plus, guvernul va suplimenta această sumă cu fonduri pentru dezvoltarea unor rute noi, dar și pentru soluții noi de mobilitate.

Din aceeași categorie...

Back to top button