Știri

Guvernul francez ia măsuri împotriva acțiunilor greviștilor

Ca răspuns la acțiunile greviștilor, guvernul francez a instalat numeroase forțe de ordine în punctele cu risc ridicat, pentru a împiedica blocarea acestora de către camioane.

Ieri, 25 septembrie 2017, două dintre cele mai puternice sindicate franceze au declanșat greva națională pe termen nedeterminat în semn de protest față de proiectul de reformă a muncii propus de El Khomri.

Guvernul francez ia măsuri împotriva acțiunilor greviștilor

Conform presei franceze, primele mișcări ale greviștilor au început încă din noaptea de duminică spre luni, când mai multe camioane au fost mutate în puncte strategice pentru a bloca accesul în rafinării și depozitelor de carburant, intersecții de drum și tangențiale, platformele logistice, respectiv porturi și zone industriale mari.

De altfel, rafinăriile și depozitele de carburant sunt în mod tradițional prima țintă a greviștilor, blocarea acestora generând o reacție în lanț. Din acest motiv, o parte din stațiile de alimentare din Franța au impus reguli de alimentare cu maxim 200 litri.

Mai mult, pentru a permite alimentarea cu carburant a benzinăriilor, guvernul a publicat în weekend un decret de derogare de la regulile privind timpul de condus și odihnă pentru șoferii camioanelor cisternă.

Și, chiar dacă, sindicatele CGT Transports și FO și-au instalat militanții în aceste puncte pentru a fi blocate, guvernul francez a mobilizat poliția cu intenția clară de a contracara aceste manevre.

VEZI ȘI: Prima schiță a noului Sprinter a fost prezentată la NACV în SUA

În prima zi, jandarmeria a reușit să împiedice blocarea mai multor puncte, cum ar fi centura orașului Caen, eliberată cu forța, după cum declară CGT.

Totuși, greviștii au blocat depozitul de carburant din Mondeville. În alte cazuri, aceștia au fost anticipați de poliție, astfel că au eșuat în a bloca și alte locații.

Pe seară, se pare că au existat confruntări între camionagii și forțele de ordine, relatează presa din Hexagon.

Cele două sindicate nu vor renunța la grevă, precizând că dacă nu se pot bloca depozitele de combustibil vor găsi alte ținte.

Între timp, guvernul a convocat sindicatele la discuții pentru joi, 28 septembrie.

Informații în timp real despre protestele sindicale din Franța puteți afla accesând link-ul – http://www.lci.fr/

Din aceeași categorie...

Back to top button