Guvernul Orban ia în calcul introducerea unei taxe de primă înmatriculare pentru mașini

Guvernul Orban a anunțat că pregătește o taxă de primă înmatriculare pentru mașini
La doar câteva zile de la învestire, guvernul Orban a anunțat că este posibilă introducerea unei taxe de primă înmatriculare pentru mașini.

Anunțul făcut de guvernul Orban este unul surprinzător, în contextul în care toate formele de taxă auto introduse în țară începând cu 2007 au fost declarate ca fiind ilegare de Uniunea Europeană.

Guvernul Orban ia în calcul introducerea unei taxe de primă înmatriculare pentru mașini

„Trebuie să fie percepută ca o taxă de poluare și cuantumul taxei să depindă de cantitatea de noxe care sunt eliberate în atmosferă. Formulele care au fost încercate au intrat în contradicție cu reglementările la nivel european”, a declarat Ludovic Orban, prim-ministru al României.

VEZI ȘI:  Waberer’s încearcă să-și reducă costurile operaționale prin restructurarea flotei

De altfel, Uniunea Europeană a decis ca sumele colectate din fosta taxă de primă înmatriculare, introdusă de guvernul Tăriceanu, să fie restituite proprietarilor.

Mai mult decât atât, din 1 februarie 2017, data în care a fost eliminat timbrul de mediu (ultima taxă auto) guvernele au încercat să vină cu o soluție pentru o taxă care să respecte legislația europeană, însă până acum aceasta nu a fost identificată.

„Aceasta este taxă indirectă. Ea poate fi gândită și ca un impozit pe proprietate variabil, dar și aici există riscul să contravenim principiului că o taxă depinde de valoarea unui bun și repet când vom ajunge la o formulă care să fie acceptată la nivelul CE vom anunța”, a mai spus Ludovic Orban.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.