EconomicTop News

Guvernul României anunță o subvenție la motorină de 50 de bani

România ar putea acorda în curând o subvenție de 50 de bani pe litrul de motorină companiilor de transport care alimentează în țară.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat aseară principalele măsuri ale programului ”Sprijin pentru România”, adoptat de coaliţia de guvernare pentru a contracara efectele crizei generate de Războiul din Ucraina.

Guvernul României anunță o subvenție la motorină de 50 de bani

Potrivit premierului, un fond de 300 de milioane de lei va fi disponibil pentru firmele de transport rutier de mărfuri, de persoane şi pentru companiile de distribuţie.

”Pentru companiile de transport şi distribuţie, afectate de creşterea preţurilor la combustibili, punem în aplicare un mecanism de sprijin, prin care vom acorda o subvenție de 50 de bani pe litrul de motorină. Beneficiari vor fi aproximativ 4.000 de firme”, a spus Nicolae Ciucă.

VEZI ȘI: Camioanele din Rusia și Belarus, interzise în UE

Rămâne încă neclar modalitatea în care se va acorda practic subvenția, dar și data de la care va intra în vigoare această măsură. Potrivit reprezentanților coaliției de guvernământ, primele măsuri se vor aplica începând de la 1 mai și până la finalul anului. Totuși, vor exista și măsuri care vor intra în vigoare de la 1 iunie.

Cu o valoare de 10 eurocenți, subvenția anunțată de Guvernul României este cea mai mică și cea mai târziu aplicată măsură de sprijinire a companiilor de transport din Europa.

Din aceeași categorie...

Back to top button