Logistica

H.Essers construiește la Bolintin Deal cel mai mare depozit Seveso din România

Neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2, noul depozit H.Essers de la Bolintin Deal este construit la standarde Seveso pentru depozitarea de produse de protecție a culturilor și semințe.

H.Essers își extinde prezența în România prin construcția unui nou depozit la standarde Seveso la Bolintin Deal pentru Agricover Distribution, un jucător important în domeniul agribusiness pe piața românească.

Noul depozit, care va avea o capacitate de depozitare de 10.000 mp, îmbunătățește capacitățile logistice ale Agricover. Colaborarea dintre Agricover și H.Essers a început în 2023, iar proiectul de construcție marchează următorul nivel în parteneriatul dintre cele două companii.

Extinderea locației noastre de lângă București înseamnă mai mult decât adăugarea de spațiu de depozitare. Este vorba despre îmbunătățirea continuă a serviciilor noastre pentru Agricover, pentru a răspunde nevoilor specifice ale acestora, în special în ceea ce privește conformitatea, siguranța și serviciile pentru clienți. Noul depozit va sprijini Agricover în eficientizarea lanțului său de aprovizionare, spune Jeroen Fabry, Business Unit Manager la H.Essers.

Noul depozit va fi cel mai mare spațiu logistic Seveso din România. Facilitatea urmează să fie funcțională până în august 2024, iar Agricover Distribution va începe să își centralizeze operațiunile logistice în noul depozit Bolintin Deal.

Acest nou depozit reprezintă cea de-a patra fază de extindere a spațiului H.Essers de la Bolintin Deal.

Între 2013 și 2023, această locație a crescut de la teren gol și praf la 53.000 m² de depozite în prezent, din care 20.000 m² sunt dedicați produselor chimice periculoase. Prin acest proiect de construcție, adăugăm încă 10.000 m² la această capacitate, a explicat Jeroen Fabry.

Agricover se ocupă de volume mari de diverse inputuri pentru agricultură, cum ar fi produse de protecție a culturilor și semințe certificate, astfel încât un depozit la standarde Seveso a fost o condiție prealabilă.

VEZI ȘI: DSV va avea cea mai mare centrală solară pe acoperiș din lume

De asemenea, aveau nevoie de un partener expert în domeniul logisticii chimice, capabil să construiască un depozit care să îndeplinească cele mai înalte standarde pentru o conformitate și să furnizeze servicii logistice de înaltă calitate.

Primul depozit H.Essers din România neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2

H.Essers este un precursor în industrie atunci când vine vorba de logistică sustenabilă și își sprijină clienții în reducerea amprentei de carbon a lanțului lor de aprovizionare. Și acest proiect este un exemplu al acestei ambiții.

Noul depozit dispune de panouri solare pentru a furniza energie regenerabilă. De asemenea, dispune de pompe de căldură, fiind primul depozit H.Essers neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2 din România, deoarece pompele de căldură vor funcționa în locul sistemului convențional de încălzire pe gaz în cea mai mare parte a timpului. Doar dacă temperaturile scad sub -15 °C, gazul va prelua locul, deoarece pompele de căldură nu funcționează la astfel de temperaturi, a continuat Jeroen Fabry.

Primele discuții între H.Essers și Agricover au avut loc la jumătatea anului 2022, iar operațiunile logistice au demarat în aprilie 2023. Noua construcție a început odată cu punerea pietrei de temelie la mijlocul lunii octombrie 2023.

Strategiile noastre fiind perfect aliniate, proiectele au avansat în timp record. Urmăm un calendar strâns, dar faza de construcție se desfășoară conform planului. Progresul înregistrat de la primele discuții până la construcție confirmă obiectivele noastre aliniate și încrederea reciprocă, a remarcat Jeroen Fabry.

Acordul  cu Agricover este stabilit pentru șapte ani, însă H.Essers vede un potențial ridicat pentru ca parteneriatul să crească în viitor.

Din aceeași categorie...

Back to top button