LogisticaTop News

H.Essers construiește un nou terminal de containere în Bergen op Zoom

H.Essers vrea să-și consolideze poziția în Olanda prin construcția unui nou terminal de containere în portul Bergen op Zoom.

Furnizorul belgian de servicii logistice și transport H.Essers a semnat un acord cu municipalitatea Bergen op Zoom pentru achiziția unui teren în afara digurilor din zona de nord a portului Bergen op Zoom, unde plănuiește să construiască un terminal de containere.

H.Essers construiește un nou terminal de containere în Bergen op Zoom

Amplasat strategic direct pe Canalul Scheldt-Rhin între porturile Anvers și Rotterdam, construcția noului terminal de containere ar trebui să înceapă în 2023, urmând ca acesta să fie operațional în 2024.

„Noul terminal va fi construit în afara digului și va avea o capacitate mai mare. Prin aceasta, dorim să ne consolidăm poziția în Olanda”, spune CEO-ul H.Essers Gert Bervoets.

De asemenea, noul terminal de containere va consolida și poziția portului Bergen op Zoom pe harta logistică și economică, mai ales în ceea ce privește logistica chimicalelor.

VEZI ȘI: De la 2 februarie 2022, șoferii trebuie să înregistreze manual trecerea granițelor

Noul terminal de containere Markiezaat va înlocui actualul terminal, care se află pe Vierlinghweg. Această operațiune de reînnoire era un plan de ceva vreme, dar H.Essers accelerează renovarea terminalului de transport maritim existent, după ce în 2020, compania belgiană a preluat activitățile de logistică ale grupului olandez Meeus.

Gert Bervoets spune că actuala locație nu este optimă, în primul rând pentru localnici, deoarece creează un disconfort sonor. În plus, doar navele mici pot ajunge în actualul terminal, deoarece trebuie să treacă print-o ecluză îngustă.

Nu în ultimul rând, terminalul și-a atins capacitatea maximă în ceea ce privește suprafața și dotările, astfel că, acesta nu mai răspunde cererii în continuă creștere din partea clienților.

Din aceeași categorie...

Back to top button