H.Essers testează exoscheleți pentru a crește condițiile de muncă ale angajaților săi

H.Essers testează exoscheleți pentru a crește condițiile de muncă ale angajaților săi
Doarece activitatea de depozit implică muncă fizică, H.Essers a decis să testeze exoscheleți pentru a îmbunătății condițiile de muncă ale angajaților săi.

Deoarece una din valorile fundamentale ale companiei este cea a bunăstării angajaților, H.Essers căută în mod constant modalități de a se asigura că aceștia își pot face treaba în cele mai bune condiții posibile.

H.Essers testează exoscheleți pentru a crește condițiile de muncă ale angajaților săi

Astfel, pe modelul BMW Group, H.Essers testează exoscheleți care reduc presiunea de pe gâtul, spatele și umerii pickerilor care ridică zilnic greutăți de până la 25 de kilograme.

De-a lungul anilor, “H.Essers a implementat diverse adaptări care au dus la o mai bună ergonomie pentru angajați, dar acestea au fost intervenții destul de mici, care n-au adus îmbunătățiri fundamentale”, spune Benjamin Hermans, Business Unit Manager.

Însă, exoscheleții testeați acum H.Essers în colaborare cu VIL (Vlaams Instituut van de Logistiek) – Institutul de Logistică Flamandă, vor aduce o îmbunătățire substanțială a condițiilor de muncă în viitor, spune Hermans.

De ceva vreme, exoscheleții sunt utilizați în industria medicală, unde sunt folosiți pentru a susține pacienții aflați în recuperare. Însă, exoscheleții oferă, de asemenea, oportunități pentru alte industrii, motiv pentru care sunt examinați temeinic.

H.essers a efectuat deja în cadrul depozitului său mai multe teste cu exoscheleți pasivi.

VEZI ȘI: UNTRR salută eliminarea transportul rutier internațional de la aplicarea Directivei Detașării

Aceste consume robot ce pot fi purtate de lucrători, redistribuie și transferă sarcina în partea inferioară a corpului, ceea ce reduce presiune asupra părții superioare.

Însă, aceste costume îngreunează oarecum libertatea de mișcare, care nu ajută la un loc de muncă în care lucrătorul trebuie să urce și să coboare din echipamente, să meargă pe distanțe scurte etc.

Pentru astfel de mișcări exoscheleții nu sunt încă suficient de ușor de utilizat. Totuși, H.Essers analizează dacă există alte costume pe care le-ar putea folosi în depozitele sale.

Chiar dacă nu sunt suficient de bine adaptate la specificul muncii dintr-un depozit logistic, H.Essers crede cu tărie în acest timp de echipament crește calitatea muncii angajaților săi.

Drept urmare, H.Essers ajută la indetificarea funcționalităților exoscheleților în cadrul grupului de cercetare al VIL, contribuind astfel la dezvoltarea și implementarea acestora în sectorul logistic cu scopul de a crește sănătatea și siguranța angajaților.

Follow #infotrucker