EcofriendlyȘtiri

H.Essers testează primele camioane echipate cu panouri solare

Belgienii de la H.Essers au montat panouri solare pe două camioane, pentru ca sistemele electronice ale acestora să funcționeze complet cu energie verde.

De foarte mulți ani, panourile solare au reprezentat soluția ideală pentru a face casele și anumite afaceri mai eficiente. În ceea ce privește industria de transport, instalarea de panouri solare pe camioane poate reduce semnificativ consumul de combustibil și emisiile de CO2, iar asta a înțeles-o și H.Essers.

H.Essers testează primele camioane echipate cu panouri solare

Sustenabilitatea este unul dintre cele mai mari obiective ale companiei, iar oficialii spun că în ultimii ani au căutat diverse modlități pentru îmbunătățirea durabilității și eficienței.

Astfel, specialistul belgian în transportul și logistica farmaceuticelor și a mărfurilor de mare valoare și-a echipat două camioane cu panouri solare. Ideea i-a venit în urmă cu un an lui Dirk Franssens, manager de flotă H.Essers. Acesta a vrut să instaleze panouri solare pentru ca anumite componente de la bord să funcționeze cu energie regenerabilă.

„Suntem prima companie logistică din Belgia care încearcă această soluție. Totul a început de la o simplă întrebare: putem face lucrurile mai eficiente din punct de vedere energetic folosind panouri solare? În colaborare cu IM Efficiency, experți în acest domeniu, am transformat întrebarea într-un răspuns funcțional”, a declarat Dirk Franssens.

Proiectul pilot de echipare cu panouri solare a două camioane H.Essers a fost realizat în colaborare cu IM Efficiency, un start-up olandez care a echipat cu această tehnologie și camioanele companiei olandeze VOS Logistics.

VEZI ȘI: DB Schenker oprește pentru moment transportul rutier spre Marea Britanie

„Echiparea camioanelor cu panouri solare poate reduce semnificativ emisiile de CO2 ale vehiculului. IM Efficiency a dezvoltat o tehnologie pentru a realiza acest lucru: SolarOnTop. Proiectul pilot pe care îl derulăm cu H.Essers oferă informații esențiale pentru a face SolarOnTop robust, fiabil și eficient. Acest proces, care implică două vehicule, este un prim pas extraordinar”, a declarat Marijn Ildiz, CEO IM Efficiency.

H.Essers testează primele camioane echipate cu panouri solare

Cele două camioane sunt utilizate în prezent în cadrul flotei, iar așteptările sunt unele mari. „Dorim să colectăm cât mai multe daate despre funcționarea panourilor solare împreună cu camionul. Conform lui Franssens, H.Essers mizează pe o reducere cu 5 tone a dioxidului de carbon pe an pentru fiecare unitate în parte.

„Rămâne de văzut să analizăm rezultatele proiectului. Am început în septembrie și am prins cele mai întunecate luni ale anului, dar ne pregătim să analizăm rezultatele noi furnizate odată cu venirea primăverii. Poate sunt avangardist în acest moment, dar dacă instalarea panourilor solare se dovedește a fi un succes pentru camioanele noastre, în viitor am putea echipa o mare parte din flotă cu astfel de soluții”, spune Dirk Franssens.

Din aceeași categorie...

Back to top button