GreenZone

H2Accelerate a primit fonduri pentru 150 de camioane și 8 stații de hidrogen

Colaborarea H2Accelerate a anunțat că membrii săi au securizat fondurile necesare pentru două din inițiativele sale: instalarea a 8 stații de alimentare cu hidrogen și testarea a 150 de camioane cu celule de combustie.

Proiectele vor permite testarea camioanelor și echipamentelor de realimentare în mediu real, un pas important spre introducerea în masă a tehnologiei.

H2Accelerate a primit fonduri pentru 150 de camioane și 8 stații de hidrogen

Proiectul H2Accelerate TRUCKS este o colaborare între producători de vehicule de top (Daimler Truck, Volvo Group, și Iveco Group), institutul finlandez de cercetare VTT, IRU, asociații de transportatori din România (UNTRR), Italia (FIAP) și Austria (WKÖ) și Element Energy France (o companie a ERM Group). Proiectul va fi coordonat de SINTEF, cel mai mare institut de cercetare din Norvegia pentru tehnologiile cu hidrogen, și susținut de furnizorii de energie Shell, TotalEnergies și Everfuel.

H2Accelerate TRUCKS prevede livrarea pentru testare a 150 de camioane FCEV alimentate cu hidrogen în Europa, între mijlocul și finalul acestui deceniu. Camioanele livrate în prima etapă vor fi modele 4×2 sau 6×2 pentru combinații de până la 44 de tone și cu autonomie de cel puțin 600 km.

H2Accelerate a primit fonduri pentru 150 de camioane și 8 stații de hidrogen

Camioanele vor fi testate în condiții reale timp de mai mulți ani, de clienți de încredere ai producătorilor OEM, pentru a demonstra și evalua performanțele lor tehnice și economice. Rezultatele acestui proiect vor fi utilizate în anii următori pentru adoptarea tehnologiei la scară largă.

VEZI ȘI: București – Brașov și retur cu un camion electric, în condiții de iarnă

Al doilea proiect este H2Accelerate Inaugural Station Deployment (ISD), sponsorizat prin Connecting Europe Facility Alternative Fuels Infrastructure Funding. Proiectul prevede instalarea a opt stații de realimentare cu hidrogen în Franța și Olanda. Fiecare stație va avea o capacitate de peste 1 tonă pe zi, mai mare decât oricare stație publică aflată în prezent în operare. Stațiile vor fi poziționate pe coridoarele cheie TEN-T și vor oferi acces facil pentru camioanele care circulă pe autostrăzile majore.

H2Accelerate ISD este parte a Fazei 1 a planului de instalare a stațiilor de realimentare cu hidrogen al alianței. Membrii H2Accelerate intenționează să completeze în viitor această rețea inițială cu alte stații situate pe coridorul strategic dintre Scandinavia și nordul Italiei.

Din aceeași categorie...

Back to top button