Utilitare ușoare

MAN a echipat cu șenile o autoutilitară TGE 3.180 4×4

MAN Truck & Bus a prezentat în Austria un model TGE 3.180 4×4 combi van echipat cu șenile, care îi permite șoferului să conducă peste terenurile acoperite cu zăpadă și noroi.

Astfel, modelul este ideal pentru zonele alpine, cu hoteluri și intalații de schi. Transformarea dintr-un vehicul rutier într-o minune off-road se face cu ajutorul kitului TrackSystems.

MAN a echipat cu șenile o autoutilitară TGE 3.180 4x4

MAN TGE 4×4 cu șenile poate fi utilizat, de exemplu, de operatorii de hoteluri sau de instalații de ski din zonele muntoase. Cum TGE combi van are 8+1 locuri, modelul poate transporta atât persoane, cât și marfă. Conversia poate fi aplicată pe întreaga gamă de modele TGE.

VEZI ȘI: Cea mai mare comandă din istorie pentru vehicule MAN TGE

Conversia de la roți la șenile se poate face în mai puțin de o oră. Operațiunea este foarte asemănătoare cu cea de schimbare a roților, deci nu este nevoie de o vizită într-un atelier specializat. O placă adaptoare, fixată cu prezoanele roții, face conexiunea șenilelor cu axele. Astfel, vanul poate fi folosit tot anul: vara cu roți, iar iarna cu șenile.

Greutatea suplimentară a sistemului de șenile este de aproximativ 300 kg. De asemenea, lățimea vehiculului crește la 2,4 metri. În off-road, vehiculul șenilat poate atinge o viteză maximă de 50 km/h. În aceste condiții sunt recomandate doar primele 3 trepte ale transmisiei automate cu 8 rapoarte.

Grație șasiului Seikel, ridicat cu aproximativ 3 cm, transportorul are o gardă la sol suficientă pentru operațiunile în terenuri extreme. Frânarea se face prin intermediul discurilor clasice, fără nicio adaptare.

Din aceeași categorie...

Back to top button