Tehnologie

Haldex investește în vederea dezvoltării unui sistem de frânare scalabil

Haldex a inițiat o serie de discuții cu unul dintre cei mai mari producători de camioane la nivel global pentru dezvoltarea și integrarea tehnologiei denumite „Scalable Brake System”.

În cadrul proiectului, această tehnologie va fi implementată pe o serie de prototipuri pentru evaluare. Până la finalul anului curent, ar trebui să existe un rezultat concret cu privire la posibilitatea instalării acestui sistem pe vehicule de serie.

Haldex investește în vederea dezvoltării unui sistem de frânare scalabil

„Am lucrat îndeaproape cu clientul încă din toamna anului trecut și am realizat o serie de teste cu rezultate mult peste concurență.

Prin urmare, așteptăm cu nerăbdare să dovedim cu ajutorul prototipurilor că soluția noastră este excelentă. Suntem încântați pentru acest proiect pe care îl considerăm o dovadă clară că tehnologiile noastre sunt de talie mondială”, a declarat unul dintre oficialii Haldex.

Tehnologia „Scalable Brake System” propune următoarele avantaje:

– o dinamică avansată a vehiculului pentru care Haldex folosește o serie de senzori și algoritmi pentru a opri autotrenul și pentru ca acesta să urmeze direcția dorită într-un mod optim.

VEZI ȘI: Noul Movano vine cu un nivel ridicat de siguranță și conectivitate de top

– tehnologia este deschisă și integrabilă cu sistemul VMM (Vehicle Motion Manangement). Astfel, producătorul deține controlul asupra VMM-ului, dar în același timp obține informații de la toate sistemele.

– un sistem care funcționează atât cu un sistem de frânare pneumatic, cât și cu unul electrificat.

– o arhitectură modulară și scalabilă în funcție de tipul vehiculului.

Din aceeași categorie...

Back to top button