Știri

Hamburg rămâne cel mai aglomerat oraș din Germania

Potrivit unei analize a specialistului în hărți TomTom, Hamburg rămâne cel mai aglomerat oraș din Germania.

În perioada pandemiei, mulți oameni au început să lucreze în principal de acasă. Datorită reducerii călătoriilor cu autoturismele, numărul de ambuteiaje s-a redus în majoritatea orașelor. Acest lucru nu este valabil în nordul Germaniei.

Hamburg rămâne cel mai aglomerat oraș din Germania

Potrivit studiului TomTom, călătoriile șoferilor au durat cu 31% mai mult în Hamburg, din cauza aglomerației. Rezultatul din 2021 este cu două puncte procentuale peste cel din 2020, dar totuși cu 3 puncte procentuale sub nivelul din 2019. La nivel mondial, însă, Hamburg este abia pe locul 69 în clasamentul ambuteiajelor.

În Germania, Hamburg este urmat de orașe precum Wiesbaden, Berlin, Aachen, Nuremberg, Munchen și Kassel. Dresda, Stuttgart și Koln completează topul orașelor germane în care șoferii pierd cel mai mult timp din cauza traficului.

VEZI ȘI: Portul Hamburg va afișa timpii de călătorie pe principalele coridoare

Analiza arată și mari diferențe între regiuni. Astfel, dacă în Düsseldorf s-a înregistrat o scădere de 21% a nivelului de trafic, în Leipzig a fost măsurată o reducere de doar 5%. De asemenea, în partea a doua a anului 2021, nivelul traficului din Berlin în timpul orelor de vârf de seara a fost chiar mai mare decât în 2019.

În toate cele 27 de orașe germane examinate, traficul de autoturisme a fost mai mic decât în 2019. Totuși, acesta a crescut față de 2020. Doar în 5 orașe germane (Kiel, Bremen, Karlsruhe, Düsseldorf și Mönchengladbach), nivelul de trafic a fost mai redus decât în 2020.

Din aceeași categorie...

Back to top button