Hamburger Hafen und Logistik AG și MAN vor testa camioane autonome

Hamburger Hafen und Logistik AG și MAN vor testa camioane autonome
Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) și MAN au lansat proiectul “Hamburg TruckPilot” prin care vor testa camioane autonome în operațiuni reale de transport.

Prin intermediul proiectului „Hamburg TruckPilot”, programat pentru următorii doi ani și jumătate, HHLA și MAN lansează un proiect de cercetare și testare extrem de inovator pentru dezvoltarea soluțiilor de automatizare în transportul rutier.

Hamburger Hafen und Logistik AG și MAN vor testa camioane autonome

Mediul de testare al camioanelor autonome în cadrul proiectului “Hamburg TruckPilot” va fi terminalul de containere HHLA Altenwerder și o porțiune a autostrăzii A7 în lungime de 70 de kilometri.

Scopul proiectului „Hamburg TruckPilot” este de a analiza și valida cerințele exacte pentru implementarea specifică a clienților într-o configurație din lumea reală și integrarea camioanelor autonome în procesul de manipulare complet automat al containerelor.

În același timp, trebuiesc definite standarde de referință pentru metodologie și implementare.

Proiectul “Hamburg TruckPilot” este un alt pas important de dezvoltare al tehnologie de conducere autonomă pentru MAN.

Ca și în cazul altor proiecte, accentul se pune pe integrarea sistemului în fluxuri de lucru ale unui viitor utilizator. Inițial, proiectului vizează două camioane prototip echipate cu sistemele electronice de automatizare necesare.

Acestea vor intra pe autostrada A7 la intersecția Soltau-Ost complet automat, iar operațiunile de descărcarea și încărcarea operate autonom în terminalul de containere HHLA Altenwerder.

Proiectul este împărțit în trei etape.

În faza pregătitoare, care a fost deja începută și urmează să fie finalizată până la sfârșitul anului 2018, vor fi definite condițiile tehnice-cadru.

Hamburger Hafen und Logistik AG și MAN vor testa camioane autonome

Etapa de testare este planificată să înceapă din ianuarie 2019 până în iunie 2020.

Aceasta va acoperi dezvoltarea tehnică a sistemului în cadrul facilităților de testare MAN din München, în conformitate cu cerințele specifice identificate în faza pregătitoare.

VEZI ȘI: Hamburger Hafen und Logistik AG și MAN vor testa camioane autonome

Proiectarea operațiunilor de încercare în perioada iulie-decembrie 2020 va fi informată de rezultatele fazelor pregătitoare și de testare, iar operațiunile vor avea loc într-un context de aplicație relevant pentru clienți.

Pentru siguranță, în timpul acestei faze, un șofer instruit va fi prezent în cabina camionului pentru a monitoriza sistemele de automatizare. În cazul în care situația o impune, acesta va interveni și va deveni conducător auto activ.

În viitor, funcțiile automate de conducere vor oferi asistență și suport șoferilor de camion în timpul muncii lor.

De exemplu, presupunând că există fundamentale legale, șoferul ar putea procesa documentele de transport de marfă în timpul conducerii automate pe autostradă sau pur și simplu să se odihnească.

În cazul operațiunilor de încărcăre și descărcare în regim autonom, șoferul poate părăsi vehiculul și poate folosi timpul necesar pentru pauzele prevăzute de lege.

Alte avantaje potențiale includ creșterea eficienței prin conducerea defensivă automată. Acest lucru reduce semnificativ consumul de combustibil și, de asemenea, poate influența pozitiv fluxul general al traficului.

Nu în ultimul rând, partenerii proiectului așteaptă o îmbunătățire a siguranței în toate domeniile.

Proiectul „Hamburg TruckPilot” face parte din parteneriatul strategic de transport între orașul Hamburg și grupul Volkswagen.

Scopul acestui parteneriat este să colaboreze pentru a modela transportul urban al viitorului și pentru a dezvolta orașul Hamburg ca oraș model pentru un transport futurist, durabil și integrat.

„Hamburg TruckPilot” este un proiect important al strategiei ITS în domeniul „conducerii automate și conectate” pentru orașul Hamburg, urmând să fie prezentat la cel de-al 28-lea Congres Mondial al ITS, care va avea loc în perioada 10-15 octombrie 2021 la Hamburg.

Follow #infotrucker