Bus

Hamburger Hochbahn a primit 100 de autobuze electrice eCitaro

Hamburger Hochbahn AG, cel mai mare operator de transport public din Hamburg, a primit autobuzul electric Mercedes‑Benz eCitaro cu numărul 100.

Hochbahn a cumpărat primul eCitaro de serie în 2018. Obiectivul este de a converti întreaga flotă a orașului la autobuze fără emisii locale până în 2030.

Hamburger Hochbahn a primit 100 de autobuze electrice eCitaro

În prezent, alte 10 eCitaro sunt în prezent în faza de livrare. După finalizare, flota eCitaro a Hamburger Hochbahn AG va consta în 83 de autobuze solo și 27 de autobuze articulate. Alte 68 de autobuze solo și 10 articulate au fost comandate pentru 2022 și 2023.

Printre autobuzele comandate se numără inclusiv modele din viitoarea generație, cu baterii NMC3 mai puternice, ce oferă o autonomie mai mare. Hamburger Hochbahn AG a fost implicat în fiecare pas al dezvoltării rapide a modelului eCitaro, operând autobuze cu fiecare generație de baterii NMC, precum și baterii cu electrolit solid.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz eActros 300: Întâlnire cu viitorul

Modelul aniversar face parte dintr-un acord cadru extins, de până la 530 de autobuze urbane fără emisii pentru Hochbahn, în perioada 2021-2025. Este vorba de un model articulat eCitaro G cu patru uși duble, trei locuri speciale pentru scaune cu rotile și cărucioare pentru copii, podea cu aspect de lemn, scaune cu tapițerie textilă și mânere de susținere din piele.

Pasagerii își pot încărca dispozitivele mobile la numeroasele prize USB duble, iar informațiile despre rută sunt prezentate pe două monitoare. Sistemul de aer condiționat cu filtre active antivirale reduce riscul de infectare la bord. În plus, șoferul este despărțit de compartimentul pasagerilor de un ecran de plastic pe întreaga lățime. Camerele video de deasupra ușilor 3 și 4 permit o vedere optimă în stații.

Hamburger Hochbahn AG operează 116 rute și peste 1.300 de stații cu aproximativ 1.100 de autobuze, care transportă aproximativ 214 milioane de pasageri anual. Din 2020, compania a achiziționat doar autobuze urbane electrice.

Din aceeași categorie...

Back to top button