Hankook Tire obligată la plata unei despăgubiri record în SUA

Hankook Tire obligată la plata unei despăgubiri record în SUA

Un tribunal din Arkansas a condamnat producătorul sud-coreean de anvelope Hankook Tire la plata unei despăgubiri record de 1.2 milioane de dolari după ce un șofer a fost rănit în urma exploziei unei anvelope de camion.

Informația a fost făcută publică chiar de firma de avocatură Kaster Lynch Farrar & Ball, care l-a reprezentat pe Elmer Philpot, șoferului de 76 de ani, în procesul intentat producătorului de anvelope sud-coreean.

În 2010, în timp ce Elmer Philpot conducea camionul său încărcat cu pietriș, una din anvelopele față ale camionului său a explodat, cauzând pierderea controlului vehiculului. În urma accidentului rezultat, șoferul în vârstă de 76 de ani a suferit fracturi la picior și o dislocare a soldului.

Hankook Tire obligată la plata unei despăgubiri record în SUA

Astfel, șoferul a acționat în judecată producătorul de anvelope Hankook Tire, mai precis, filiala din SUA, considerând că accidentul a fost cauzat de explozia anvelopei.

Procesul s-a încheiat la începutul lunii septembrie 2016. Juriul din Conway a stabilit că vina pentru accident aparține producătorului sud-coreean de anvelope, condamnându-l să plătească despăgubiri de 1.2 milioane de dolari.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Follow #infotrucker