In Focus

Havi Logistics anunță un bilanț pozitiv în urma utilizării camioanelor alimentate cu LNG

Havi Logistics a utilizat în cadrul unui proiect pilot camioane alimentate cu LNG în distribuția pentru clienți precum McDonald´s, KFC, Nordsee și Vapiano.

Din noiembrie 2018, Havi Logistics a demarat un program de test pentru a livra marfa clienților din segmentul de food utilizând camioane alimentate cu LNG.

Havi Logistics anunță un bilanț pozitiv în urma utilizării camioanelor alimentate cu LNG

Ca urmare a bilanțului pozitiv înregistrat în cele șase luni de utilizare a camioianelor alimentate cu LNG, Havi Logistics a decis ca până la finalul lunii iunie să-și mărească flota și să ajungă la un total de 35 de camioane alimentate cu LNG, care vor opera în zona Dusiburg.

Compania are în plan să treacă, progresiv, pe camioane alimentate cu gaz natural lichefiat.

În cooperare cu Scania, Havi Logistics va dispune pe unele piețe din Europa de o flotă proprie formată în proporție de 70% din camioane alimentate cu combustibili alternativi, pentru piața germană fiind prioritară utilizarea camioanelor aliementate cu LNG.

În afara unei stații de alimentate cu LNG, dezvoltată de Havi împreună cu Gas-Com, compania vrea să mai investească în construcția unor puncte de alimentare, iar cea din zona Wunstorf va fi funcțională deja la începutul anului 2020.

De această rețea vor profita și alte companii, la stația din Duisburg alimentând deja peste 40 de camioane aparținând altor companii de transport.

VEZI ȘI: Platforma online “park-your-truck” te ajută să-ți rezervi un loc de parcare în Germania

Prin utilizarea camioanelor alimentate cu LNG, Havi Logistics nu-și îndeplinește doar propriile obiective de sustenabilitate, ci și pe cele ale clienților săi.

Spre exemplu, McDonald’s vrea ca până în 2030, în cadrul programelor sale de sustenabilitate, la nivel mondial, să reducă emsiile de dioxid de carbon, în toată activitatea sa (restaurant, producție, procesare, lanț de distribuție), cu 30%, iar furnizorii de servicii de transport care vin cu soluții alternative pentru protecția mediului au prioritate în momentul semnării contractelor.

Pe lângă dezvoltarea rețelei de puncte de alimentare, Havi face lobby și pentru păstrarea de taxe zero pentru camioanele care folosesc combustibili alternativi și după 2020 în Germania.

Din aceeași categorie...

Back to top button