HAVI Logistics operează cea mai mare flotă de camioane cu gaz din Germania

HAVI Logistics operează cea mai mare flotă de camioane cu gaz din Germania
Scania și HAVI Logistics au semnat un contract pentru livrarea unor camioane echipate cu motor cu combustie internă care poate funcționa cu gaz lichefiat.

Conform oficialilor HAVI Logistics, în acest moment, dețin cea mai mare flotă de astfel de camioane din Germania. Recent, HAVI a achiziționat recent nouă unități produse de Scania și deține un total de 35 de camioane cu gaz natural lichefiat.

HAVI Logistics operează cea mai mare flotă de camioane cu gaz din Germania

Pentru ca viitoarele transporturi să se desfășoare fără probleme pe rutele zilnice, HAVI Logistics a decis că va mări și propria rețea de stații de alimentare cu gaz.

„Succesul parteneriatului nostru cu Scania ne întărește poziția de lider recunoscut în domeniul logisticii. Acest parteneriat vizează transferarea a până la 70% din flota autovehiculelor HAVI către combustibili alternativi până în 2021 în mai multe țări din Europa în care operează HAVI”, a declarat unul dintre reprezentanții companiei.

În afara emisiilor de CO2 mult mai mici, camioanele cu gaz sunt și mult mai silențioase. Furnizarea acestor noi beneficii devine din ce în ce mai urgentă întrucât multe orașe au introdus zone cu emisii scăzute și taxe suplimentare.

„Cu noua noastră flotă de camioane cu gaz lichefiat contribuim la durabilitatea lanțurilor de aprovizionare”, au completat reprezentanții HAVI.

VEZI ȘI: Mașinile electrice vor fi echipate cu dispozitive pentru generarea unor zgomote

În prezent, din ce în ce mai mulți jucători din domeniul transporturilor se orientează către vehicule echipate cu gaz lichefiat. Iar astfel, cererea de combustibili alternativi crește.

Cu alte cuvinte, astfel se justifică și decizia celor de la HAVI Logistics să deschidă propriile stații de alimentare.

„Deschiderea propriilor noastre stații a fost esențială pentru ca strategia de trecere la carburanți alternativi să fie un adevărat succes”, au declarat oficialii HAVI.

În noiembrie 2018, HAVI Logistics a deschis cea de-a patra stație proprie de alimentare cu gaz lichefiat din Germania, iar o altă stație este programată să fie deschisă în prima parte a anului viitor.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.