EcofriendlyȘtiri

HAVI Spania reduce emisiile de CO2 din lanțul de aprovizionare McDonald’s folosind camioane cu gaz

HAVI Spania ajută la reducerea amprentei ecologice din cadrul lanțului de aprovizionare McDonald’s, cu ajutorul mai multor camioane Scania alimentate cu gaz.

În calitate de actori cheie în lanțul de aprovizionare McDonald’s, HAVI și Scania răspund cerințelor în creștere pentru un transport sustenabil.

HAVI Spania reduce emisiile de CO2 din lanțul de aprovizionare McDonald’s folosind camioane cu gaz

Companiile din Spania accelerează planul pe cinci ani care are drept scop reducerea emisiilor de CO2 ale vehiculelor de distribuție din lanțul de aprovizionare al restaurantelor.

Anual, vehiculele din rețeaua logistică McDonald’s parcurg peste 250 milioane de mile (400 milioane km) pentru a livra produsele alimentare necesare în restaurante.

Astfel, pe lângă faptul că mii de produse alimentare trebuie să ajungă în fiecare zi în siguranță și în cele mai bune condiții, McDonald’s s-a angajat să colaboreze cu furnizorii și partenerii săi pentru a reduce amprenta ecologică a activităților sale logistice.

În acest sens, HAVI Spania are în plan ca până la finalul acestui an să achiziționeze 14 camioane Scania alimentate cu gaz natural, pe care le va utiliza în operațiunile de distribuție a produselor alimentare către restaurantele McDonald’s de la centrele de distribuție din Madrid și Barcelona.

Din cele 14 camioane Scania alimentate cu gaz, 12 vor utiliza gaz natural lichefiat (LNG) și două gaz natural comprimat (CNG).

În total, HAVI Spania va opera 16 camioane alimentate cu gaz natural, două camioane cu CNG fiind achiziționate anterior.

Camioanele alimentate cu gaz sunt proiectate pentru a nu polua aerul și a reduce cu până la 20% emisiile de carbon din orașe.

În condițiile în care camioanele sunt alimentate cu biogaz în amestec cu gaz normal sau integral, cum este cazul celor cer vor fi utilizate în cadrul lanțului de aprovizionare McDonald’s, emisiile de CO2 pot fi reduse cu până la 90%.

VEZI ȘI: Nouă conexiune feroviară intermodală inaugurată între Franța și Italia

Echipate cu motoare și echipamente de răcire care produc un zgomot redus, aceste camioane sunt mai silențioase decât cele convenționale, contribuind la reducerea în continuare a impactului livrărilor urbane asupra mediului.

În Madrid, vehiculele vor fi dotate cu agregate de răcire electrice, pentru a reduce și mai mult emisiile de carbon și nivelurile de zgomot.

Planul de utilizare a propulsiilor alternative HAVI și Scania se aliniază direct cu MOVALT, o schemă guvernamentală spaniolă care promovează tranziția flotelor de transport rutier către vehicule cu emisii reduse.

Această inițiativă sprijină inițiativa McDonald’s Scale for Good, concentrându-se asupra domeniilor prioritare pentru a schimba întreaga industrie pe unele dintre cele mai presante provocări sociale și de mediu cu care se confruntă astăzi lumea: dezvoltare durabilă a cărnii de vită, angajamentul față de familii, acțiunea climatică, ambalarea și reciclarea, respectiv oportunitate pentru tineri.

În martie 2018, McDonald’s a devenit prima companie mondială din industria restaurantelor care a abordat schimbările climatice globale prin stabilirea unei ținte verificate de Science Based Target de a reduce semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră.

În calitate de furnizor de logistică al McDonald’s, HAVI recunoaște că are un rol esențial în succesul eforturilor de sustenabilitate ale McDonald’s, astfel că și-a unit forțele cu Scania pentru a elabora un plan pe cinci ani pentru reducerea semnificativă a amprentei de carbon și a impactului general asupra mediului al lanțului de aprovizionare McDonald’s.

Din aceeași categorie...

Back to top button