Companii de transportSustenabilitate

Hegelmann Group comandă 50 de camioane electrice eActros LongHaul

Mercedes-Benz Trucks și Hegelmann Group au semnat o scrisoare de intenție pentru comandarea a 50 de camioane electrice cu baterii pentru distanțe lungi eActros LongHaul.

Mercedes-Benz Trucks a prezentat la IAA 2022 prototipul concept eActros LongHaul, un camion electric BEV pentru distanțe lungi, cu autonomie de până la 500 km cu o singură încărcare, care ar trebui să intre în producția de serie în 2024.

Hegelmann Group comandă 50 de camioane electrice eActros LongHaul

Iar primii clienți s-au găsit deja. Hegelmann Group, una dintre cele mai mari companii de logistică din Europa, a semnat o scrisoare de intenție pentru 50 de unități eActros LongHaul. Acestea ar urma să fie livrate la începutul producției de serie, în 2024.

”Pentru a face transportul sustenabil și fără emisii avem nevoie de mulți parteneri puternici. De aceea, suntem încântați de acest acord și de încrederea Hegelmann Group în camioanele Mercedes-Benz”, a declarat cu această ocazie Stina Fagerman, șef de Vânzări, Marketing și Servicii la Mercedes-Benz Trucks.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz eActros 300: Întâlnire cu viitorul

După prezentarea de la IAA, eActros LongHaul va fi testat pentru prima dată în acest an pe drumurile publice. În 2023 vor urma teste intense cu clienți ale unor prototipuri foarte apropiate de producția de serie.

eActros LongHaul va avea trei pachete de baterii, cu o capacitate totală de 600 kWh. Noua axă electrică cu două motoare electrice generează o putere continuă de 400 kW (540 CP) și una de vârf de peste 600 kW (815 CP). Modelul va dispune și de posibilitate de încărcare Megawatt, caz în care încărcarea bateriilor între 20% și 80% se face în mai puțin de 30 de minute.Mercedes-Benz eActros LongHaul

Din aceeași categorie...

Back to top button