Sustenabilitate

Heineken va folosi un Volvo FM Electric pentru transport național de bere, în Olanda

Un Volvo FM Electric va ajuta producătorul olandez de bere Heineken să reducă emisiile de CO2 din operațiunile de transport național din Olanda.

În 2022, Heineken va utiliza un camion Volvo FM Electric pentru transportul național de bere între fabrica sa din Den Bosch și diferite locații precum stadioane, evenimente și centre ale orașelor, precum Amsterdam.

Heineken va folosi un Volvo FM Electric pentru transport național de bere, în Olanda

Operat de furnizorul de servicii logistice Abrex Logistics, partener Heineken, Volvo FM Electric este primul camion cu propulsie electrică pentru transport greu pe distanțe mai lungi folosit de producătorul olandez de bere.

Camionul electric va fi folosit pentru transportul a 200 de hectolitri de bere din rezervor între fabrica Heineken din Den Bosch și centrele orașelor, precum Amsterdam. Camionul va fi alimentat pe cât mai mult posibil cu energie verde generată prin panourile solare de la fabrica de bere din Den Bosch. Pe lângă reducerea emisiilor de CO2, NOx și particule, zgomotul va fi redus semnificativ, deoarece noul camion electric este silențios.

VEZI ȘI: Danezii de la Unicon au comandat 11 autobetoniere electrice Volvo FM

Din iulie 2021, Heineken utilizează pentru distribuția berii în centrul istoric al orașului Amsterdam două camioane cisternă electrice, dintr-un total de șase, despre care spune că au redus deja cu peste 40% emisiile de CO2 pe întregul lanțul de transport.

Producătorul olandez de bere are în plan facă întreaga sa flotă de vehicule mai curată și mai silențioasă în următorii ani.

Comanda pentru noul Volvo FM Electric este de așteptat să fie semnată în această primăvară, urmând ca livrarea acestuia să fie făcută în toamnă de către BAS Truck Center, dealerul Volvo Trucks din Olanda.

Din aceeași categorie...

Back to top button