SustenabilitateTop News

Heisterkamp transportă berea Grolsch cu două camioane echipate cu panouri solare

Grolsch transportă berea mai durabil u două camioane echipate cu panouri solare de la partenerel său logistic Heisterkamp.

Grolsch lucrează în permanență pentru a produce și transporta berea într-un mod durabil, astfel că este mereu în căutarea de noi soluții care să o ajute să-și atingă aceste ținte.

Heisterkamp transportă berea Grolsch cu două camioane echipate cu panouri solare

Pentru a o ajuta să aibă un lanț valoric complet neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2, Heisterkamp Transportation Solutions, unul dintre partenerii de transport Grolsch, a venit cu propunerea de a testa în cadrul operațiunilor zilnice de transport camioane echipate cu panouri solare pe acoperiș.

Aceasta a fost acceptată de Grolsch, astfel că, în prezent, două camioane a căror semiremorci sunt echipate cu panouri solare transportă berea producătorului olandez, deținut de Asahi Group Holdings.

Mai puține emisii de CO2

Panourile solare asigură încărcarea continuă a bateriilor cu energie solară, marele avantaj fiind acela că cele două camioane nu trebuie să funcționeze în mod constant în timpul operațiunilor de încărcare și descărcare. Acest lucru, la rândul său, duce la un consum mai mic de motorină și la mai puține emisii de CO2. Un alt avantaj este că bateriile durează mai mult și se reduce riscul de întrerupere a activității.

VEZI ȘI: Rhenus cooperează cu Sono Motors pentru a optimiza tehnologia cu panouri solare

Cele două sisteme sunt operaționale de câteva luni, iar primele rezultate sunt promițătoare. Evaluarea finală ar trebui să arate dacă mai multe camioane cu panouri solare pot porni la drum.

Echiparea camioanelor cu panouri solare este o inovație durabilă care se încadrează perfect în ambițiile pe care atât Heisterkamp Transportation Solutions, cât și Grolsch le au atunci când vine vorba de reducea emisiilor de CO2.

Din aceeași categorie...

Back to top button