BusȘtiri

Heliox va dezvolta infrastructura de încărcare a autobuzelor electrice din Wiesbaden

Heliox va dezvolta infrastructura de încărcare din Wiesbaden, unde vor fi livrate 56 de autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro.

Heliox se va ocupa de infrastructura de încărcare, de instalația electrică și de conexiunea la rețeaua electrică de medie tensiune din Wiesbaden, oraș care a comandat 56 de autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro, reprezentând cea mai mare comandă primită de Mercedes-Benz până în prezent.

Heliox va dezvolta infrastructura de încărcare a autobuzelor electrice din Wiesbaden

Conform contractului, lucrările de construcție vor începe la sfârșitul anului 2019, primele încărcătoare vor fi operaționale în 2020, iar infrastructura completă de încărcare va fi pe deplin operațională până la finalului anului 2021.

Wiesbaden va primi primii primele zece autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro în acest an, iar autobuzele rămase vor fi livrate în 2020. Primele 15 autobuze eCitaro vor fi echipate cu baterii litiu-ion de generație curentă (NMC).

Fiecare eCitaro este echipat cu 12 baterii cu o capacitate totală de 292 kWh, maximul disponibil până în prezent pe autobuzul nemților (o specificație comandată pentru prima dată de VHH Hamburg).

VEZI ȘI: Girteka Logistics a avut un 2018 în creștere

Restul de 41 de unități vor fi echipate cu baterii de tip solid-state. Noile baterii au densitate mult mai mare, ceea ce se traduce printr-o capacitate de stocare sporită.

În acest caz, un pachet cu șapte nuclee va asigura o capacitate de 441 kWh. Cu noul pachet de baterii, eCitaro va fi capabil să parcurgă în condiții de iarnă cel puțin 200 de kilometri fără o încărcare.

Din aceeași categorie...

Back to top button