EconomicTop News

HELLA preia 50% din acțiunile TMD Friction deținute în Hella Pagid

TMD Friction și HELLA au convenit să transfere către HELLA cota de 50% din acțiunile deținute în prezent de TMD Friction în societatea mixtă Hella Pagid. Părțile au convenit să nu divulge detalii privind prețul de achiziție.

Înființată în 2013, societatea mixtă Hella Pagid comercializează componente și accesorii pentru frâne pe piața mondială a pieselor de schimb pentru automobile. Plăcuțele de frână reprezintă unul dintre principalele grupuri de produse din gama Hella Pagid, alături de discurile de frână și sistemele hidraulice de frânare.

De la 1 octombrie 2024, TMD Friction va redobândi controlul exclusiv asupra mărcii Pagid și va extinde vânzările de produse de frânare sub această marcă, în timp ce HELLA va începe să distribuie produse de frânare sub propria marcă.

Pe termen mediu, planurile actuale prevăd, în plus, transferul tuturor funcțiilor-cheie ale Hella Pagid, inclusiv managementul produselor, către HELLA. Angajații ar urma, de asemenea, să fie preluați de HELLA.

Portofoliul Hella Pagid va fi vândut sub marca HELLA în sectorul pieței independente de piese de schimb, păstrând aceeași calitate ridicată a produselor. TMD Friction va continua să fabrice plăcuțe de frână pentru HELLA în cadrul unei relații de parteneriat comercial în curs de desfășurare.

„În ultimii zece ani, Hella Pagid s-a transformat într-un furnizor lider de servicii complete pentru sistemele de frânare. Odată cu preluarea completă planificată a Hella Pagid, dorim ca în viitor să vindem produse de frânare sub marca puternică HELLA și să extindem în mod continuu afacerea cu frâne în continuare”, a declarat Stefan van Dalen, care, în calitate de director general pentru soluții pentru ciclul de viață la HELLA, este responsabil, printre altele, de activitatea cu piese de schimb.

VEZI ȘI: Ecoled III, cea mai nouă lampă spate pentru semiremorci de la Aspöck

Obținerea controlului deplin asupra mărcii Pagid va oferi TMDFriction posibilitatea de a vinde produsele Pagid în toate regiunile lumii și de a dezvolta în continuare marca.Acest lucru permite ca Pagid să se alăture din nou Textar ca marcă premium OE globală în portofoliul TMD Friction.

„Oportunitatea de a oferi la nivel global marca de produse de calitate superioară Pagid OE se potrivește perfect cu strategia noastră multimarcă și ne oferă cea mai mare flexibilitate. Bazându-ne pe cei 145 de ani de expertiză în domeniul tehnologiei de frânare a TMD Friction, combinată cu moștenirea Pagid în motorsport, deschidem nenumărate oportunități pentru dezvoltarea viitoare a mărcii”, a declarat Clement de Valon, vicepreședinte executiv pentru piața secundară independentă la TMD Friction.

Din aceeași categorie...

Back to top button