LogisticaSustenabilitate

Hermes testează livrarea de marfă cu zero emisii în centrele aglomerate ale orașelor

Compania de curierat Hermes a dezvoltat un micro hub care să permită livrarea de marfă cu zero emisii în centrele aglomerate ale orașelor cu biciclete special concepute pentru asta.

Compania de curierat Hermes a demarat un proiect pilot prin care a pus bazele unor micro hub-uri pentru livrarea de marfă și colete cu zero emisii în centrele comerciale și centrele aglomerate ale orașelor.

Hermes testează livrarea de marfă cu zero emisii în centrele aglomerate ale orașelor

Astfel, Hermes a conceput o remorcă în care va stoca marfa ce va fi apoi distribuită cu ajutorul bicicletelor speciale folosite la transportul de marfă.

Scopul acestui proiect este de a găsi soluții viabile pentru transportul de mărfuri în centrele aglomerate ale orașelor, dar și pentru a găsi soluții mai puțin poluante.

Proiectul de test se desfășoară în cadrul centrului comercial Alstertal din Hamburg, gestionat de ECE Projektmanagement, și va dura trei luni.

Scopul proiectului este de a găsi soluții logistice pentru aprovizionarea magazinelor din centrele comerciale și a celor din centrele istorice ale orașelor care să respecte standardele atât în ceea ce privește poluarea fonică, cât și a emisiilor de noxe.

VEZI ȘI: Jocul video oficial al Campionatului European de Camioane FIA va fi lansat în iulie 2019

Micro hub-ul mobil a fost dezvoltat de compania Sommer, specializată în transformarea vehiculelor comerciale pentru diversele nevoi ale clienților, și a fost prezentat la IAA 2018 împreună cu un E-Trike capabil să transporte diverse mărfuri, respectând noile prevederi care vor deveni obligatorii în centrele istorice ale orașelor din Germania până în 2025.

Hermes testează livrarea de marfă cu zero emisii în centrele aglomerate ale orașelor

Acest micro hub poate fi încărcat cu marfă, plasat lângă centrul comercial sau aproape de centrul orașului, urmând ca livrările efective să se desfășoare cu mijloace care nu polueză.

Proiectul pilot este parte a unui concept de mobilitate pe care Hermes vrea să-l implementeze până în 2025 pentru a livra marfă în 90 de centre istorice din Germania cu emisii de noxe și poluare fonică zeră.

În plus, în aceeași perioadă va achiziționa 1.500 de utilitare ușoare electrice cu care-și va desfășura activitatea de curierat în orașe.

Din aceeași categorie...

Back to top button