Bus

HEULIEZ va livra 200 de autobuze electrice în Marsilia

HEULIEZ, marca de autobuze urbane a Iveco Group, a fost selectată de Régie des Transports Métropolitains (RTM), operatorul de transport public din Marsilia, pentru a furniza 200 de autobuze electrice, contract în valoare de 125 de milioane de euro.

După finalizarea acestei comenzi, până în 2027, peste o treime din flota RTM va deveni 100% electrică, contribuind substanțial la obiectivele de tranziție energetică ale orașului.

Autobuzele de nouă generație HEULIEZ  GX 337 ELEC alese de RTM vor fi echipate cu șine de acoperiș, care le permit să fie reîncărcate cu ajutorul unui pantograf descendent, fie la depou, fie rapid în timpul serviciului, oferind o soluție flexibilă și eficientă pentru nevoile de transport public ale orașului.

O livrare inițială de 35 de unități este anticipată până la sfârșitul anului 2024, vehiculele rămase fiind programate să fie furnizate până în 2027.

VEZI ȘI: 42% dintre autobuzele urbane înmatriculate în Europa în 2023 au emisii zero

”Suntem cu adevărat mândri că Marsilia ne-a ales ca partener în proiectul său ambițios de electrificare și așteptăm cu nerăbdare să sprijinim orașul în tranziția către un viitor mai durabil. Acest contract considerabil subliniază eficacitatea soluțiilor noastre de mobilitate electrică în satisfacerea nevoilor de decarbonizare ale operatorilor de transport public din toată Europa”, a declarat Domenico Nucera, Președinte al diviziei de Autobuze a Iveco Group.

Din aceeași categorie...

Back to top button